Voiles du Froid 2022: soare, apă cristalină și multă convivialitate de la Bandol la insula Les Embiez


 

Pe 10, 11 și 12 iunie, profesioniștii din domeniul frigului și al aerului condiționat s-au întâlnit în sfârșit în portul Bandol pentru a lua startul celei de-a 28-a ediții a mult așteptatei Voiles du Froid. Ce plăcere să văd zâmbetele de pe feţele marinarilor care au venit din Europa și din alte părți pentru a împărtăși acest moment unic în industria noastră!


 

18 ambarcațiuni au luat parte la competiția care a avut loc pe apa dintre Bandol și Ile des Embiez, cu 5 regate sponsorizate de Leyton, Mobil, Honeywell, Kelvion, Assurfroid pe parcursul celor trei zile.
 
 
 
Înainte de începerea primei curse, fiecare echipaj a avut ocazia de a discuta cu căpitanul său experimentat pentru a înțelege mai bine tehnicile de navigație și pentru a defini poziția fiecăruia.
 
 
 
 


 

Vineri seară, în arena Les Embiez, convivialitatea a fost prezentă. Marinarii au fost mândri să împărtășească experiențele lor din acea zi, dar mai ales să ofere specialitățile lor culinare și să facă schimb de idei între profesioniști într-o atmosferă muzicală plină de viață.

 

 


 

Dimineața, participanții au avut ocazia să descopere insula lui Paul Ricard pe jos, în timpul regatei Cigales, unde îi așteptau numeroase provocări, printre care cursa cu vâsle XXL, jocul de articule sau testul tehnic/cultural.

 

 
 
 
Ultimele trei runde însorite s-au dovedit a fi mai strategice în ceea ce privește găsirea vântului, care uneori nu a fost prezent, și au dus la numeroase înotări în apele cristaline.

 

În final, mai multe echipe s-au remarcat, Climat Froid Concept, ITE, Nederger, Dalkia Froid Solutions și les Experts, dar Friclimat a fost cea care a câștigat cu succes mai multe probe și clasamentul general. Pentru a aduce definitiv trofeul acasă, vor trebui să se impună a doua oară în ediția următoare.

 

Participanții s-au întors acasă îmbogățiți cu amintiri și cu ilustrarea, în ochii lor, a unor peisaje asemenea unor cărți poștale! Sportivitatea, convivialitatea, schimbul și spiritul de echipă sunt valorile esențiale ale acestui eveniment de neratat pentru profesioniștii din domeniul frigului și al aerului condiționat.
Climalife dorește să mulțumească tuturor participanților și partenerilor săi, Assurfroid, Eurovent Certita, Génie Climatique Magazine, Honeywell, ITE, Kelvion, Leyton, Mobil, RPF și Snefcca pentru angajamentul lor.

 


 


                                                                                 Câștigătorul trofeului Voiles du Froid 2022 : Friclimat

                                                                                Locul 2: Climat Froid Concept

                                                                                Locul 3: ITE

 

Clasamentul diferitelor regate:
 
Regata Leyton:
Locul 1: Clima Froid Concept
Locul 2: Friclimat
Locul 3: Dalkia Froid Solutions

 

Regata Mobil:
Locul 1: Friclimat
Locul 2: Climat Froid Concept
Locul 3: Nederger

 

Regata Honeywell:
Locul 1: Friclimat
Locul 2: ITE
Locul 3: Climalife

 

Regata Kelvion:
Locul 1: Les experts
Locul 2: Friclimat
Locul 3: Climalife

 

Regata Assurfoid:
Locul 1: Clima Froid Concept
Locul 2: Dalkia Froid Solutions
Locul 3: Hungary
 
Ne vedem la următoarea ediție!