Voiles du Froid 2018 a încălzit Insulele Ponant!


Ca în fiecare din ultimii 26 de ani, evenimentul Voiles du Froid reunește profesioniști din domeniul frigorific, patenerii și clienții Climalife, pentru un weekend aflat sub semnul convivialității și al sportivității.

  

Pentru începători, acesta este un excelent prilej de a descoperi o activitate ludică și sportivă, în care valorile profesiei noastre și ale spiritului de echipă își arată pe deplin înțelesul. Navigatori experimentați sau abia inițiați s-au întâlnit pentru a concura la bordul ambarcațiunilor cu monococă de tipul First 31,7 / Dufour 34, pe toată durata unui weekend.


Anul acesta, evenimentul a fost orgaizat între 1 și 3 iunie, în golful Morbihan, mai precis în jurul Insulelor Ponant. Vineri după-amiaza, 20 de echipaje au părăsit portul Crouesty și au disputat primele două manșe înainte de a ajunge la Belle-Ile en mer.


 


 

După ce au trecut în ritmuri de muzică pe lângă Ecluza Le Palais, participanții au fost așteptați la Réduit B pentru o seară de „specialități locale” și pentru prima decernare a premiilor zilei, pentru regatele Exxon Mobil și Assurfroid. Acesta a fost un prilej pentru unii să-și povestească realizările și pentru alții să se consoleze la bufetul garnisit cu specialități internaționale.


 


Weekendul a fost ritmat, întrucât pe Belle-Île plecările și sosirile depind de maree. În zorii zilei de sâmbătă, cele 20 de echipaje internaționale au pornit din nou motoarele, pe o vreme foarte însorită, îndreptându-se către insula Hoëdic, pentru o regată pe uscat. Deși vântul a lipsit pe mare, nu a fost deloc nevoie de el în această cursă de orientare care i-a purtat pe participanți pe un drum bogat în patrimoniul breton. Echipajul Friax Industrie a fost câștigătorul acestei probe.


 


La sfârșitul zilei, regata Honeywell avea să le ceară navigatorilor agilitate și pricepere tehnică pentru a realiza un parcurs pre stabilit, înainte de a ajunge la adăpostul meterezelor Cetății Vauban pentru cina festivă. Acesta a fost un ultim prilej de a profita de cadrul magnific din Belle-Île, de o panoramă asupra Le Palais și de o ambianță festivă. Pentru această ocazie, un saxofonist și un DJ au  dat tonul și au marcat încheierea acestei zile foarte animate.


Duminică participanții au trebuit să plece din nou, pentru ultima regată Kelvion, într-o atmosferă bretonă cu  un vânt calm, pentru a reveni la Crouesty. Înmânarea premiilor pentru clasamentul general din weekend avea să închidă această ediție excepțională a evenimentului Voiles du Froid.


 


 Marele învingător VDF 2018:
ambarcațiiunea maghiară - română


Locul al 2-lea: ambarcațiiunea Climalife Export


Locul al 3-lea: ambarcațiiunea Matelex

Climalife ține să le mulțumească tuturor participanților și să-i felicite pentru contribuția la transformarea acestui weekend într-un eveniment anual de neratat al profesiei noastre.


 Le mulțumim mult tuturor partenerilor: Ne vedem la anul!


 


Clasamentul regatelor:


Regata Exxon Mobil :


Locul 1.: Ungaria - România


Locul al 2-lea: Espagne


Locul al 3-lea: Matelex


Regata  Assurfroid


Locul 1.: Ungaria - România


Locul al 2-lea: Eurovent Certita Certification


Locul al 3-lea: Climalife Export


Regata  Honeywell


Locul 1.: Cesbron


Locul al 2-lea: Matelex


Locul al 3-lea: Climalife Export


Regata Kelvion :


Locul 1.: Paris


Locul al 2-lea: Espagne


Locul al 3-lea: Climalife Export


Regata  Ponant (pe uscat):


Locul 1.: Friax Industrie


Locul al 2-lea: Les Experts


Locul al 3-lea: France