3-în-1 sistem de răcire cu Solstice® N40


Cu un impact redus asupra mediului și o eficiență energetică optimă, noul supermarket U2 în Magenta este inovator cu o instalație "NG System" folosind R- 448A


Lanțul de supermarketuri UNES / U2 (filială a Grupului FINIPER) cu sediul în Italia este foarte entuziasmat de sisteme inovatoare și are o politică solidă privind mediul și  energia. Schimbarea a început în 2009, odată cu înființarea unui prim sistem integrat numit eCold, care a fost capabil să gestioneze refrigerarea cu temperatură medie și joasă, precum și aerul condiționat din supermarket-urile U2 din Magnago. De atunci, sistemul s-a dezvoltat și a fost oferit de consultanții TDF, specializați în managementul energiei pentru refrigerare comercială, astfel a continuat să evolueze, în scopul de a optimiza costurile și de a satisface nevoile clienților săi. Douăzeci și trei de supermarket-uri sunt acum echipate cu acest tip de instalație. Cea mai recentă soluție inovatoare funcționează într-un sistem în cascadă și combină refrigerantul Solstice® ze cu CO₂ pentru magazinul U2 din Parma. Acum, un singur sistem este suficient pentru a  satisface toate cerințele de răcire, încălzire și aer condiționat, în interiorul acestui supermarket. Pentru Dr. Gianfranco Iannace, Director Tehnic la Unes /U2

« Este esențial să se stabilească sisteme care nu sunt complexe, nu necesită cantități mari de energie și sunt de dimensiune mai mică limitând în același timp costurile, ce anticipează legislația viitoare și optimizarea instalației la maximum. Așa numitele sisteme transcriticale sunt costisitoare, complexe și periculoase. Depinde de structura magazinului, indiferent dacă acesta are un spațiu în aer liber sau nu, ne putem adapta menținând în același timp spiritul filozofiei noastre ».

 

 

Magenta U2 testează R-448A

Cu o suprafață de 1200 m², noul supermarket situat într-un centru comercial existent a fost modernizat. Pentru a limita costurile de investiții, Natale Mandelli de la TDF, în colaborare cu inginerul de instalare Frozen au decis să pună o instalație de tip "sistem NG" folosind spațiul redus existent din sala de mașini și cele 2 RoofTop Carrier pentru secțiunea de aer condiționat.

 

S-a ales Solstice® N40 (R-448A), un refrigerant dezvoltat de Honeywell şi distribuit de Climalife și Progetto Freddo după comparația cu R-404A / R-407F. R-448A oferă o bună răcire la temperaturi joase, cu compresoare de aceeași dimensiune ca și R-404A și evită injecția cu lichid pentru o temperatură de evaporare de -35°C. Comparațiile teoretice au fost completate de TDF, utilizând software-ul de la producătorul de compresoare Frascold, care a aprobat folosirea refrigerantului R-448A. GWP-ul de 1387 este un beneficiu suplimentar, deoarece este refrigerantul cu cel mai mic impact asupra mediului de pe piață care înlocuieşte R-404A și care permite interdicții viitoare F-Gaz să fie abordate.

« Pentru supermarket-ul Magenta, N40 funcționează foarte bine de la -35°C până la + 50°C, și îndeplinește toate cele trei cerințe: temperatură joasă și medie, aer condiționat în timpul verii și încălzire în timpul iernii generată cu recuperarea totală a căldurii. În plus, aceasta oferă avantajul de a avea un singur tip de agent frigorific în lucru pentru întreținere » a subliniat tehnicianul de refrigerare Andréa Simoni.

 

Această soluție permite reducerea costurilor cu privire la consumul de energie datorită unei unități de condensare pentru alimente care utilizează un sistem integrat cu recuperare totală de căldură. O condensare dedicată și un sistem de partiționare controlată electronic transmite căldura disipată către unitatea de tratare a aerului situată pe acoperiș pentru încălzirea spațiilor, prin urmare, un boiler nu mai este necesar.

« Lipsa unui boiler este un plus, astfel ne permite să ușurăm constrângerile de protecție contra incendiilor și reduce costurile de investiție și de funcționare » a reamintit Gianfranco Inannace.

 

În timpul verii, "sistemul de control și de reglementare" computerizat optimizează modul de funcționare a unităților de răcire care permit răcirea și dezumidificarea aerului care intră în incintă, la punctul de vânzare.

În acest fel, unitatea de condensare multi-funcțională poate fi folosită simultan pentru a servi instalației pentru vitrinele frigorifice și camere frigorifice de temperaturi medii si  reduse, pentru instalația de încălzire, furnizarea de apă caldă menajeră și instalația de aer condiționat. Un sistem de management de la distanţă permite monitorizarea tuturor parametrilor de la distanță și, astfel, reduce costurile de funcționare îmbunătățind în același timp eficiența energetică.
Gestionarea sistemului "inverter" pentru a diviza și optimiza funcționarea compresoarelor și utilizarea ventilatoarelor electronice a condensatoarelor de aer , prelungește durata de viață a instalației, reduce consumul de energie și impactul acustic.

Toți partenerii sunt mulțumiți de simplitatea implementării și folosirii Solstice® N40 și totodată de rezultatul obținut. Experiența va fi în curând adaptată pentru deschiderea unui nou magazin în Cassano unde unitatea va fi în interiorul magazinului.

 


 +Pe scurt: avantajele sistemului integrat NG

 • O unitate termică unică, fără boiler, fără sistem de aer condiționat (chiller/ VRV)
 • Reducere de 25 până la 30% în consumul total de energie
 • Reducerea totală a emisiilor de CO₂
 • Reducerea de 15 până la 20% a energiei electrice
 • Reducerea costurilor de funcționare și întreținere
 • Emisiile limitate de zgomot datorită ventilatoarelor ce rulează la viteză minimă pe timp de noapte

 


 

 

Caracteristicile "Sistemului NG„ sistem termic de la U2 Magenta

 • Capacitate de răcire temperatură răcire: 51,55 kW (. -10 / + 45 ° C - Temperatura externă +35 ° C)
 • Capacitate de răcire  temperatură congelare : 26,4 kW (-35 / + 45 ° C - temperatura externă de 35 ° C.)
 • Capacitate de încălzire 147 kW (Temperatura ambientală dorită + 20 ° C – aer ventilat + 33 ° C - Condensare +40 ° C - temp externă -7 ° C)
 • Capacitate răcire (A/C) în timpul verii: 129 kW (Suprafața de vânzare +25 ° C – Ventilare în zona de vânzare + 18 ° C - Evaporare +5 ° C - Condensare + 45 ° C - Temperatura externă + 35 ° C.)
 • Refrigerant: R-448A - 250 kg
 • Compresoare Frascold -10 / + 45: S15.52 - (MT) - Numărul de compresoare: 2
 • Compresoare Frascold + 5 / + 45 V25.71 - (AC) - Numărul de compresoare: 2
 • Compresoare Frascold -35 / + 45 S15.56 - (BT) - Numărul de compresoare: 3
 • Consum absorbit de energie electrică totală de compresoare: 81 kW
 • Estimarea consumului anual al sistemului eCold integrat (MT - LT - A / C - Încălzire): 400.000 kW / an
 • Estimarea consumului anual pentru 4 sisteme standard (MT - LT - A / C - Încălzire): 580.000 kW