Turnul Eiffel trece la Solstice® ze (R-1234ze)


Pilonul vestic al Turnului Eiffel avea nevoie să își reînnoiască echipamentul pentru producția de apă răcită. Sosise momentul pentru înlocuirea grupului Trane ce funcționa cu R-407C, și astfel au fost instalate trei grupuri mici de 40 kW pe bază de R-1234ze. Echipele ALM FROID au răspuns la acest proiect orientat spre viitor!

Cerințe preliminare

 

 

Tour Eiffel Solstice ze

Când vorbim despre înlocuirea unei unități de răcire, ne gândim la sustenabilitate.

 

Este prima condiție preliminară care a fost impusă. Cine vorbește despre sustenabilitate trebuie să reflec-teze bine asupra alegerii agentului refrigerant. Așadar, era exclus ca Laurent Moury, manager de proiect, și Philippe Almeida, manager al ALM FROID, să apeleze la produse HFC.

 

 

 

O hidrocarbură ar fi fost prea complicat de utilizat în cazul unui amplasament precum Turnul Eiffel. Prin urmare, s-a optat rapid pentru un HFO „PUR” - iar R-1234ze îndeplinea toate exigențele, cu un GWP de numai 4!

 

Cel de-al doilea aspect important vizează siguranța pro-ceselor și producției: cum bucla de apă servește la clima-tizarea camerei pompelor pentru un ascensor, o avarie poate pune în pericol exploatarea amplasamentului..

 

Ideea a constat, deci, în împărțirea producției în 3 grupuri de putere egală (40 kW). Acestea sunt indepen-dente unul față de celălalt, dar comunică pentru rotația programului de funcționare. Astfel, în cazul defectă-rii unuia, celelalte preiau ștafeta... Totul pe o buclă Tickelman pentru a avea o rețea echilibrată permanent.

 

 

Un proiect care deschide calea către multiple posibilități cu HFO „pur”.

 

AF Energy a sprijinit ALM FROID în acest proiect pentru fabricarea și proiectarea instalațiilor.Tour Eiffel Solstice Ze équipement

  

Eficiența energetică a acestei producții a fost, la rândul ei, un aspect determinant. R-1234ze, în asociere cu variația vitezei pe compresoare și condensatoare, este pur și simplu soluția ideală. Cu un COP de 6, această soluție nu este doar durabilă, ci și foarte eficientă din punct de vedere energetic.

 

Nu în ultimul rând, un alt aspect important: ușurința de întreținere, depanare și operare.

 

Tehnologia este accesi-bilă pentru orice frigotehnist. Nivelul tehnic, presiunile de funcționare, refrigerantul nu impun competențe speciale. Clientul poate fi sigur că întreținerea preventivă și corec-tivă a instalației sale va fi efectuată în viitor.

 

 

 

„O soluție simplă, eficientă și durabilă”

 

pentru Laurent Moury & Philippe Almeida

 

 

Micile plusuri

 

    •  Posibilitate de accesare de la distanță a grupurilor, analiza funcționării și salvarea tuturor datelor grupurilor. temperaturi, timp de funcționare, eventuale defecțiuni... conectabile la un BMS (sistem de managament al clădirii).

 

    •  Buclă Tickelman din inox sertizat la 80, pentru o rețea echilibrată în permanență.

 

    • Rezervor tampon Charot din inox.

 

    •   Încărcătură redusă de refrigerant, doar 7 kg per grup și preț mic.

    • Variație de putere a fiecărui grup cuprinsă între 35 și 100 %