TAIWAN: olimpiade în deplină securitate datorită Frionett®


logo Taipei universiade


Universiada de vară 2017 de la Taipei , la care au participat 9.000 de sportivi și 2.000 de delegați din 150 de țări, se confruntă cu o provocare majoră pentru securitatea alimentară a participanților, o provocare asumată de Chien Torn Technology.

Înființată în 2010, compania Chien Torn Technology Co Ltd (CTT Taiwan) este distribuitorul exclusiv al produselor Climalife -Galco în Taiwan. CTT comercializează produse pentru instalațiile HVAC și propune, de asemenea, servicii de curățenie.
Cu ocazia universiadei de vară 2017 de la Taipei, Chien Torn Technology a câștigat, în parteneriat cu Global Hospitality Group (GHG), proiectul pentru curățenia și supravegherea sălilor de mese și a bucătăriilor din Satul sportiv. Global Hospitality Group (GHG) este lider mondial în sectorul de catering pentru Satul sportiv, cu peste 15 ani de experiență în marile evenimente internaționale.
Misiunea CTT a constat în preluarea operațiunilor de curățenie pentru a limita prezența microbilor pe diferite suporturi cum ar fi mesele de servire alimentară, echipamentele de gătit, camerele frigorifice etc. Aceste elemente trebuie să fie controlate și să respecte legislația taiwaneză privind igiena alimentară.

Miza securității alimentare în cadrul acestui eveniment de anvergură
Jocurile au avut loc în august, în luna cea mai caldă și mai umedă în Taiwan și propice proliferării microbilor. În perioada de vârf a evenimentului, au fost servite zilnic între 35.000 și 40.000 de porții, oamenii din sat lucrând aproape non-stop.

Fără utilizarea unor produse de curățenie performante, ciupercile și bacteriile pot prolifera și pot atinge concentrații nocive pentru sportivi.
 
Soluțiile de curățare Frionett® 
Chien Torn Technology a selecționat produsele Frionett® de înaltă performanță pentru a evita orice risc sanitar pentru cei din sat. Aceste produse, omologate conform normelor UE, acționează eficace împotriva ciupercilor, mucegaiurilor, algelor și bacteriilor, inclusiv împotriva Legionella, Salmonella și Listeriozei.


 Pentru degresarea echipamentelor de bucătărie s-a pulverizat Frionett® Power Ultra. Acest produs alcalin, care conține un agent anticoroziune conform normelor în vigoare, a fost utilizat de către CTT și în mașinile automate de spălare a pardoselilor, pentru a păstra curățenia sălilor de mese.

Vitrinele frigorifice, mesele de pregătire, precum și echipamentele profesionale de păstrare la cald din bucătărie au fost curățate cu Frionett® Contact, un produs dezinfectant și degresant fără parfum, cu formulă specială pentru suprafețele care pot intra indirect în contact cu alimentele.

Suprafețele tratate au fost spălate cu apă potabilă după aplicarea produsului.

Controlată zilnic de către Ministerul Sănătății, de administrația orașului Taipei și de TÜV Rheinland AIM EX Ltd., valoarea ATP * se situa mult sub normă. În sfârșit, CTT a folosit Frionett® Activ cu parfum proaspăt și persistent pentru a dezinfecta mesele de servire și pardoseala camerelor frigorifice. Pe o suprafață verticală, Frionett® Activ ambalat în aerosol difuzează o spumă care acționează în profunzime.

Utilizatori pe deplin mulțumiți
Directorul de proiect al companiei GHG este foarte mulțumit de rezultatele corespunzătoare exigențelor. Comitetul de Organizare consideră că este dificil de gestionat curățarea mediului în cadrul acestui tip de eveniment, în care numărul sportivilor este aproape identic cu cel de la Jocurile Olimpice.
Participanții, întrebați despre curățenia sălilor de mese și a restaurantului, sunt și ei foarte mulțumiți și au fost totodată surprinși de varietatea
bucătăriei taiwaneze.

De asemenea, CTT a primit feedback pozitiv de la bucătarii-șefi cu privire la produsele Frionett
® folosite în bucătării. Datorită soluțiilor tip spray, aceștia și-au putut întreține cu ușurință spațiile de lucru în bune condiții de igienă.
 
Echipa CTT nu a declarat nici o problemă de securitate alimentară și este bucuroasă că a asigurat o atmosferă sănătoasă și plăcută tuturor participanților la acest mare eveniment.


*ATP = adenozin-trifosfat –bioluminescență.