Tabelul valorilor de umplere pentru cilindrii de recuperare și service


 

Climalife vă oferă un tabel cu valorile de umplere pentru fiecare refrigerant din diferitele ambalaje disponibile în gama noastră.  Descărcați-l aici! 

 

 

 

Bune practici pentru a evita supra-umplerea cilindrilor de recuperare

 

Supra-umplerea cilindriilor prezintă riscuri, prima dintre ele fiind posibilitatea vătămării corporale. Pe lângă impactul asupra mediului legat de faptul că se scurge în atmosferă, dispersia refrigerantului poate provoca sufocarea sau alte efecte legate de scurgere (de exemplu, arsuri). Măsurile de precauție care trebuie luate sunt următoarele.

 

1/ Cunoașteți reglementările în vigoare și respectați-le (F-Gas II).

2/ Dispuneți de un ambalaj de recuperare adecvat: asigurați-vă că testul de presiunea a cilindrului este mai mare decât presiunea refrigerantului de recuperat și la recuperarea refrigeranților inflamabili este necesară folosirea cilindrilor speciali.

3/ Verificați factorul de umplere pentru fiecare refrigerant. Nu depășiți greutatea ștanțată pe cilindru.

4/ Definiți cantitatea maximă de refrigerant care poate fi introdusă în cilindru, și efectuați recuperarea folosind cântare pentru a putea controla cantitatea recuperată în cilindru.

5/ Completați documentele care identifică refrigerantul și cantitatea recuperată în conformitate cu reglementările locale.

Vă reamintim totodată că este interzisă încălzirea cilindriilor, în special cu arzătoare. Vehiculul trebuie aerisit, ambalajele trebuie ferite de razele solare și este interzis fumatul și utilizarea telefonului, mai ales în preajma buteliilor care conțin refrigerant inflamabil. Vă recomandăm să reamintiți aceste bune practici tuturor tehnicienilor.


*Coeficientul de refrigerant uzat = 80% din coeficientul de umplere al refrigerantului nou definit de ADR (Acordul european privind transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase).

Pentru mai multe informații, citiți articolul Cilindrii de recuperare: ATENȚIE LA SUPRA-UMPLERE