System Services Ltd alege Klea 473A pentru camerele de testare a mediului


Înlocuirea R-23/R-508B cu R-473A, un nou agent frigorific dezvoltat de Koura pentru a reduce semnificativ impactul global asupra mediului.


 
Provocarea

 

Pentru a demonstra cum o simplă trecere de la R-23/
R-508 la Klea 473A poate permite o soluție durabilă
pentru camerele de testare de mediu SJJ la temperaturi
foarte scăzute. 
 
 
 
 
 
Obiectiv: ă transforme sectorul de servicii al SJJ prin reducerea la minimum a impactului GWP atunci când se selectează.  
 
 
Impactul – SJJ, Cuvintele lui Steve JONES

 

 
SJJ System Services Ltd are o tradiție mândră de inovație tehnică și o experiență vastă în domeniul sistemelor de refrigerare în cascadă în sectorul camerelor de testare a mediului. „Ne-am propus să atingem cele mai înalte standarde de calitate pentru a răspunde nevoilor clienților noștri din întreaga lume. Din ce în ce mai mult, acest lucru înseamnă să facem alegeri care să minimizeze impactul nostru asupra mediului atunci când vine vorba de selectarea agenților frigorifici. În Klea 473A, am găsit o soluție ecologică pe termen lung, cu un GWP 1830 (AR4), spre deosebire de cel de 14800 (AR4) al R-23”. 

 

 

Avantajul: o soluție de viitor

 

 

SJJ a întreprins câteva cercetări inițiale și apoi a lansat o serie de teste atent controlate pentru a evalua viabilitatea Klea 473A ca soluție cu GWP foarte scăzut pentru camerele de testare a mediului. Testele au demonstrat o performanță aproape echivalentă cu Klea 473A față de R-23 (a se vedea figura A), doar cu o ușoară ajustare a supapei de expansiune.

Klea 473A este un agent frigorific de viitor cu GWP foarte scăzut pentru temperaturi foarte scăzute, până la -75°C, având următoarele beneficii:

 

   • Siguranță: Clasificare A1; neinflamabil; netoxic.

   • Sustenabilitate: Oferă SJJ o soluție conformă cu gazele fluorurate (reducere de 90% a GWP față de R-23/R-508B) și potențialul de a reduce impactul total echivalent al încălzirii (TEWI), în conformitate cu valorile de mediu ale companiei.

   • Compatibilitate: Comutați fără probleme cu tehnologia actuală a compresoarelor. SJJ este pe cale să retrofiteze un sistem care funcționează cu R-23 utilizând un compresor semi-ermetic și ermetic.

 

 

Compania SJJ și punctele sale forte
 
 
SJJ System Services Limited a fost înființată în septembrie 2015 de către dl Steve Jones.

Echipa mică este formată din oameni cu experiență, majoritatea cu peste 30 de ani de experiență în industria camerelor de testare de mediu și a testat sisteme care utilizează sisteme de refrigerare în cascadă de la R-502/R-13 până la sistemele actuale de R-404A/R-23/R-508.

 

Datorită cunoștințelor lor extinse, au flexibilitatea de a se putea ocupa de toate tipurile de producători de camere care lucrează la toate aspectele sistemelor de refrigerare. SJJ oferă modernizări, lucrări de retrofitare și modificare a sistemelor de refrigerare, care pot reduce dramatic GWP-ul camerelor de testare, care funcționează în prezent cu agenți frigorifici cu GWP ridicat, cum ar fi R-23 cu GWP de 14800. 

 

Compania are sediul central în Marea Britanie, dar lucrează în întreaga lume în funcție de necesități și se angajează să minimizeze impactul asupra mediului prin soluții cu GWP redus.

 


SJJ lucrează cu R-23, dar este conștient de faptul că acesta nu este potrivit pe termen mediu și lung. 
 

 

Compania caută în mod constant inovații în materie de agenți frigorifici cu GWP redus, în special în contextul eliminării treptate a R-23, preconizată pentru 2030 în sectorul serviciilor. Introducerea Klea 473A de la Koura, a captat interesul SJJ care, prin urmare, a demarat un program de testare pentru a evalua agentul frigorific ca potențial înlocuitor pentru R-23 în gama sa de camere de testare de mediu.
 
SJJ a găsit în Klea 473A (R-473A) o soluție optimă și sigură pentru viitor pentru aceste aplicații.

 

Nevoile de răcire și de mediu

 


Atunci când a luat în considerare înlocuirea lui R-23, SJJ a stabilit următoarele criterii cheie:

   • Identificarea unui agent frigorific cu GWP redus pentru a înlocui R-23 în sprijinul valorilor sale corporative axate pe minimizarea impactului asupra mediului.

   • Găsirea unei soluții compatibile cu tehnologia actuală a compresoarelor semi-ermetice și ermetice.

   • Asigurarea unei capacități echivalente a sistemului, a unei efficiențe energetice și a unei performanțe fără a fi nevoie de o schimbare fundamentală de proiectare, împreună cu compatibilitatea lubrifianților în cadrul instalațiilor actuale.

   • Evaluarea pe deplin a riscurilor de inflamabilitate și de siguranță asociate cu defecțiuni ale componentelor în "cel mai rău caz" sau cu manipularea incorectă.

   • Confirmarea agentului frigorific de înlocuire ca o soluție pe termen lung, conformă cu gazele fluorurate, cu potențialul de a se extinde la intervale și aplicații cu temperaturi foarte scăzute.
 

 

Rezultatele testelor
 

 

Utilizând aceeași încărcătură de R-473A față de R-23, SJJ adoptă Klea 473A în locul R-23 pentru aplicații la temperaturi foarte scăzute în camere climatice în cascadă.

SJJ a evaluat performanța sistemului care funcționează cu R-23 cu o rată de variație de 10°C/min pentru a permite o comparație detaliată.
În acest caz, uleiul original POE 32 a fost utilizat în compresor fără probleme pe timpul celor opt luni de funcționare.

 


SJJ în căutarea unui viitor durabil
Ca urmare a testării cu succes a Klea 473A, SJJ introduce acest agent frigorific în camerele sale de testare a mediului. SJJ este satisficută de rezultate, deoarece cu Klea 473A, compania poate continua să își servească clienții cu aceleași performanțe cu siguranță (A1, neinflamabil), sustenabilitate sporită (reducere cu 90% a GWP) și să ofere liniște sufletească pentru utilizatori cu o soluție de refrigerant pe termen lung.

 


Soluția : Klea 473AAgentul frigorific Klea 473A (R-473A) este proiectat pentru utilizarea la temperaturi foarte scăzute, până la -75 °C, în sisteme existente și noi.

R-473A are un GWP foarte scăzut: 90% reducere față de R-23/R-508. Este deosebit de potrivit pentru aplicațiile care necesită un lanț frigorific la temperaturi foarte scăzute, cum ar fi transportul fructelor de mare, precum și camerele de mediu și congelatoarele sau transportul biomedical.

 

Koura are peste 50 de ani de experiență în furnizarea de soluții de încredere, cu o abordare bazată pe inovație, durabilitate și orientare către client. Cea mai recentă inovație, Klea 473A, este concepută pentru a obține performanțe ridicate cu un potențial de încălzire globală semnificativ mai mic, pentru a susține cererea în continuă creștere din întreaga industrie. Klea 473A este un agent frigorific A1 dat de către comitetul ASHRAE SSPC34.

În concluzie, Klea 473A este aproape identic, având aceeași capacitate de răcire ca și R-23 cu o încărcătură de agent frigorific aproape echivalentă. Prin urmare, este o soluție de refrigerant pe termen lung pentru gama de camere de testare a mediului de la SJJ.
 

 

Caracteristicile Klea 473A (R-473A) includ: 
• Clasificare A1 (neinflamabil, netoxic)
• Nu are ODP
• Stabil din punct de vedere chimic
• Glide (alunecare temperatură) redus
• GWP scăzut: reducere cu cca. 90% față de R-23/R-508
• Non-coroziv
• Respectă regulamentul UE privind gazele fluorurate
• Eficient până la cel puțin -75°Cy 

 


Rezultatele testelor drop-in fără nicio modificare tehnicăl

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați.