Stop R-404A la firma Black Koudetechniek



Conștient de problematica GWP și a disponibilității R-404A, compania Black Koudetechniek decide să recomande încă din 2016 Solstice® N40 pentru toate noile sale proiecte în domeniul refrigerării.


Compania Black Koudetechniek este activă în Olanda și Belgia, este specializată în proiectarea, livrarea, instalarea, repararea și întreținerea echipamentelor de refrigerare și congelare, cum ar fi răcirea producției, hale de producţie și depozitare, mașini de gheaţă sau tunele de congelare. Principalii săi clienți sunt, printre alţii, actori din industria de peşte, industria de prelucrare a cărnii, angrosiști pentru sectorul HORECA (Hotel/Restaurant/Café) sau magazine.
Încă de la introducerea regulamentului F-Gas și apariția unor noi molecule HFC/HFO pe piață, Black Koudetecniek s-a orientat spre R-448A ca un înlocuitor pentru R-404A pentru toate noile sale proiecte. În sistemele existente, politica de modernizare este mai dificil de implementat, depinde în principal de utilizatorii finali.


Exemplu de proces realizat de angrosistul Hanos cu sediul în Utrecht..
HANOS - ISPC este o companie angro specializată în sectorul HORECA și oferă acestei industrii o gamă completă de produse și servicii. Ei au în total 19 unități în Olanda și Belgia. Întreținerea sistemelor de refrigerare în mai multe magazine este administrată de Black Koudetechniek, inclusiv Hanos Utrecht. Hanos Utrecht a fost înfiinţată în 2009, cu un magazin de 6.000 m² şi instalaţii de ocazie recuperate dintr-o altă locaţie a companiei.

 
În 2016, unitatea se extinde cu o suprafață suplimentară de vânzări de 4.000 m² pentru produsele proaspete și alte produse nealimentare. Black Koudetechniek este responsabil cu acest proiect. Obiectivul este de a instala nu numai un nou sistem frigorific cu R-448A pentru congelare și un sistem cu R-134a pentru refrigerarea pozitivă, ci şi de a implementa noi vitrine frigorifice Viessman și de a conecta vechile instalații de răcire a producției la noul sistem. Implementarea a avut loc pe o perioadă de 6 luni, între aprilie și octombrie 2016 și a fost gestionată de doi tehnicieni.

Centrala R-448A este compusă din două compresoare Bitzer de tip 6GE60Y cu variatoare de viteză. Acestea au o capacitate de răcire de 54 kW cu o temperatură de evaporare de -30°C și condensare la 45°C. Sistemul optimizat Danfoss ADAP-KOOL asigură controlul și monitorizarea zilnică a sistemului de refrigerare, la fel ca în cazul altor instalații existente, ceea ce facilitează instalarea prin integrarea parametrilor refrigerantului R-448A.

Solstice® N40 este similar cu R-404A și permite combinarea performanţelor ecologice cu cele de mediu. Clientul Hanos este foarte mulțumit de rezultat cu o creștere a vânzărilor. ”Nu se preocupă de partea tehnică, ci vrea pur și simplu ca temperatura să fie perfectă„ aminteşte Thomas Gerritsen..


„Anticiparea viitorului și furnizarea echipamentului corespunzător pentru fiecare proiect este filozofia noastră la Black Koudetechniek. Solstice® N40 (R-448A) are avantajul de a avea un coeficient bun de performanţă, pentru a fi agentul frigorific cu cel mai mic nivel GWP de pe piață pentru a înlocui R-404A și de a reduce consumul de energie - de ce să așteptați până în 2020! Informăm clienții noștri despre problematica R-404A și îl recomandăm întotdeauna ca fiind perfect pentru aplicaţiile noastre și implementarea sa este aceeași ca în cazul R-404A". 

 

Thomas Gerritsen,
Director de proiect
la Black Koudetechniek