HENKENS Frères s.a. a ales Solstice® N40 pentru noul proces de instalare industrială


 

"Pentru a îndeplini cerințele regulamentului F-Gas, datoria noastră este de a recomanda o soluție pe termen lung pentru clienții noștri, luând în considerare bugetul lor. Refrigerantul  R-448 a îndeplinit cerințele noastre și a fost ușor de utilizat "

G. Struvay. - Manager de refrigerare pentru Henkens Frères S.A.

 

Detry este o companie de familie din Belgia, care produce  și comercializează o gamă largă de mezeluri din 1963. Operând  sub marca sa reprezentativă Aubel, DETRY este cunoscută și recunoscută de către consumatorii belgieni, și este cotată pe locul doi pe piața belgiană de mezelurilor in supermarketuri cu auto-servire. Ca parte a reorganizării de fabricație la principalul punct de lucru Aubel, DETRY a decis să descentralizeze o parte a producției sale de mezeluri și să se  mute într-o clădire la câțiva kilometri de Herve. Obiectivul a fost ca totul să fie cuprins într-o nouă zonă de 2500 m2.
 
Henkens Frères; o companie versatilă, cu o experiență vastă în domenii cum ar fi : refrigerare, echipamente de încălzire și cazane industriale pentru industria alimentară, a asistat DETRY în selectarea unei soluții inovatoare și durabile pentru noul sistem de răcire.

 "Supraveghem îndeaproape schimbările în fluidele de refrigerare. În special, ne place să recomandăm agenți refrigeranti naturali și sisteme indirecte (amoniac și glicol) pentru procese industriale, dar alegerea soluției se bazează în principal pe criterii de instalare și pe bugetul clientului", a declarat Struvay.

SOLSTICE® N40: o soluție durabilă pentru a îndeplini obiectivele privind regulamentul F-Gas

Pentru a îndeplini cerințele sale și pentru a se păstra în limitele bugetului clientului, Henkens au optat pentru un sistem de expansiune directă folosind noul fluid refrigerant Solstice® N40 cu un GWP scăzut (1387). Distribuit de Climalife, refrigerantul Solstice® N40 (R-448A) a fost considerat ca fiind cea mai bună soluție pentru acest client, având în vedere modificările aduse regulamentelor.

"Este un criteriu esențial astăzi,. Nu putem oferi o soluție intermediară. Trebuie să îndeplinim cerințele F-Gas, clientul are încredere în noi și este datoria noastră de a alege un refrigerant pentru viitor", a declarat Joseph Toussaint, Manager de Întreținere Sistem.

 

O unitate Refra de marcă a fost aleasă cu o putere de 250 kW, care cuprinde patru compresoare Bitzer 4FE28Y40P cu un condensator Searle de răcire al aerului pentru condiții de funcționare între -7 ° C și + 40 ° C. Un sistem de control Carel cu o unitate Danfoss de frecvență variabilă și valve de expansiune Danfoss R-407F / R407A au fost instalate.

Unitatea furnizeaza 15 zone de lucru ale căror activități variază de la primirea de bunuri la pregătirea produsului: de modelare, de gătit și de răcire a cărnii gătite înainte de ambalare, depozitare și expediere. Magazinele sunt dotate cu evaporatoare Kuba și temperatura mediului ambiant variază între + 2 ° C și + 10 ° C. Instalația de răcire este umplută cu 420 kg de agent refrigerant R-448A.

 

Rezultat: implementare simpla si eficientă
Sistemul de răcire a fost în funcțiune începând cu octombrie 2015. A fost nevoie de tehnicieni Henkens Freres "circa 4500 de ore de lucru pentru implementarea acestui nou sistem, inclusiv elementele de încălzire și aer comprimat.

"Refrigerantul Solstice N40 nu a cauzat nici o problema, chiar și în cazul în care au fost implicate temperaturi de descărcare, una dintre principalele noastre griji Nu a fost probleme cu scurgeri de ulei. Am fost imediat mulțumiți de rezultate", a explicat Toussaint.

Alegerea refrigerantului R-448A va duce la:
- O reducere de 65% a amprentei de carbon în comparație cu R-404A
- Costuri de exploatare reduse
- Eficiență energetică mai mare
- Producția de refrigerare îmbunătățită.