Saunier Duval apelează la echipa de inginerie și servicii Climalife


 

Proiectarea stațiilor de încărcare și punerea în aplicare a întreținerii preventive pentru instrumentul de producție al acestora.

O piață în creștere rapidă


Pentru a satisface cererea de pe piață determinată de tranziția energetică și de posibila interzicere a cazanelor pe gaz începând cu 2030, Saunier Duval trebuie să își extindă capacitatea de producție a pompelor de căldură. 60.000 de unități au fost fabricate în 2022 și 118.000 sunt planificate pentru acest an. ​


Provocarea constă în adaptarea continuă a instrumentului său de producție pentru a produce mai mult, respectând în același timp criteriile stricte definite de grupul Vaillant. ​
Înainte de a intra în producție, un nou model de pompă de căldură este mai întâi validat printr-o serie de teste într-o cameră climatică în care sunt reproduse condiții extreme de funcționare. Pentru a asigura durabilitatea produsului, unitățile sunt supuse unui control de etanșeitate, precum și unei serii de teste avansate de funcționare (siguranță electrică, conductivitate, declanșarea electrovalvelor, comutarea modului cald/ rece etc.).

 

Saunier Duval, care a primit eticheta "fabrica viitorului", are o politică de reducere a emisiilor prin implementarea unor măsuri precum sortarea deșeurilor și compensarea emisiilor de carbon, precum și prin alegerea celui mai potrivit agent frigorific pentru pompele de căldură. O gamă de pompe de căldură R-290 a fost lansată în 2019.

 

 

Crearea de posturi de lucru personalizate ​

 
Pentru a adapta instrumentul de producție, departamentul nostru de inginerie a proiectat noi mașini ATEX, capabile să manipuleze cele două fluide utilizate în prezent (R-410A și R-290), dar care pot fi modernizate și pentru fluide inflamabile. Acesta este un adevărat atu în ceea ce privește flexibilitatea pentru Saunier Duval, care așteaptă publicarea viitorului F-Gas înainte de a decide asupra următorului fluid care va fi utilizat.

 

Stațiile de încărcare, care pot fi evacuate la 5 mbar înainte de a încărca pompa de căldură, au fost proiectate pentru a fi adaptabile, iar ajustările se vor face prin intermediul HMI.

 

"Valoarea adăugată a ingineriei Grupului Dehon constă în faptul că este capabil să realizeze soluții pe măsură datorită expertizei sale tehnice. Utilajele fac parte din măsurile de trasabilitate a componentelor și proceselor companiei noastre", explică Patrick Lucas, inginer de proiect la Saunier Duval.

 

 

 

 Întreținere preventivă

 

Scopul este de a limita opririle de linie prin implementarea întreținerii preventive anuale. Întreținerea de nivel 1 este efectuată de departamentul de întreținere al Saunier Duval. Cu toate acestea, utilajele devin din ce în ce mai complexe și mai specifice și nu este posibil să se stăpânească toate competențele și să se dețină toate certificările necesare la nivel intern. În acest scop, compania organizează în fiecare an o oprire a producției de o săptămână pentru a implica toate meseriile în întreținerea de nivel 2. Saunier Duval apelează la Climalife pentru a-și întreține stațiile de încărcare.

*Inginerie (studiu și proiectare) este realizată de Crealis, o filială 100% a Grupului Dehon.

 

 

Întreținere adaptată la fiecare echipament în parte

 


Operațiunile de întreținere sunt definite și planificate de către tehnicieni calificați Climalife (F-Gas, DESP, acreditare electrică etc.) în conformitate cu reglementările în vigoare. Activitatea noastră ne permite să verificăm conformitatea instalației cu reglementările ATEX și să garantăm performanța inițială a stațiilor de încărcare.
Pentru Saunier Duval, etapele sunt împărțite în funcție de faptul că se referă la partea de control (inspecție generală și electrică în conformitate cu reglementările, teste de siguranță și de detectare a scurgerilor, HMI PLC, instrumentație etc.) sau la partea de proces (golirea instalației, înlocuirea filtrelor, întreținerea pompelor, testul de presiune, vid, regazare, etanșare etc.) pe fiecare dintre stațiile de încărcare, precum și pe depozitul extern.

 

Pentru partea de control: Pentru partea de proces:
Inspecție generală Inventarul SKID
Inspecția electrică statutară Golirea instalației
Teste de siguranță Curățarea/înlocuirea filtrelor
Teste de detectare a scurgerilor Întreținerea pompelor
HMI PLC Testul de presiune cu azot
Instrumentație / cântare* Extracție în vid
Pneumatică Reconectarea gazelor
Termografie* Teste de etanșeitate
Calibrarea senzorilor analogici** Curățare

 

 *(nu o înlocuiește pe cea care trebuie efectuată de un organism acreditat)
**coordonarea calibrării senzorilor analogici de către un subcontractant acreditat de COFRAC.

 

 

 

Se prezintă un raport de întreținere complet, împreună cu un raport de testare a etanșeității pentru fiecare instalație și un raport de calibrare pentru senzorii analogici (furnizat de subcontractant). Aceasta este, de asemenea, o ocazie de a discuta cu clientul orice probleme întâlnite în timpul anului, de a le analiza și de a le soluționa și de a propune îmbunătățiri.

 

 

Despre Saunier DuvalÎn 1907, Charles Saunier, un politehnician, și Maurice Duval, un industriaș, și-au unit forțele pentru a prelua o afacere de iluminat public, înainte de a se lansa în producția de încălzitoare de apă caldă în anii 1920.
În anii 1950, Saunier Duval s-a extins puternic în sectorul comercial, deschizând sucursale în toată Franța. Compania a lansat primele cazane combinate, apoi a achiziționat situl industrial din Nantes în 1965.
În 1990, Saunier Duval a fost cumpărată de grupul britanic Hepworth și s-a extins la nivel internațional.
În 2001, grupul Vaillant a achiziționat Hepworth. Cifra de afaceri a grupului în 2022 = 3,4 miliarde de euro.
Numărul de angajați ai grupului Vaillant = 16000 - Numărul de angajați Saunier Duval Nantes = 1300.