Refrigerare comercială: cât vor costa mâine deciziile de astăzi?


Preocupările persoanelor se schimbă. Sensibili la problemele de mediu, ei nu mai caută doar să satisfacă o nevoie fiziologică, dar pun din ce în ce mai mult accent pe transparența și comportamentul responsabil al companiilor pe care le aleg.


 

 
Astăzi, este rândul distribuitorilor să se angajeze în fața consumatorilor să își respecte promisiunile, iar supermarketurile își înmulțesc inițiativele eco-responsabile ca răspuns la aceste noi tendințe.
 
Consumul de energie al sistemelor de refrigerare este o problemă reală, deoarece reprezintă aproximativ 60% din factura de electricitate a magazinului.

 

 

Modéliser l’éco-efficacité


 

Pentru a ajuta sectorul supermarketurilor să rezolve această problemă, există noi soluții eco-eficiente care permit optimizarea cheltuielilor legate de instalațiile termodinamice. Reglementările în vigoare pe piață îi obligă pe comercianții cu amănuntul să se orienteze către noi soluții cu GWP redus, dar și să își consolideze
sistemele pentru a evita pierderile de energie.
 
Investiția în instalații fiabile și sigure la cel mai mic cost este o preocupare a fiecărui factor de decizie, dar care sunt factorii care au o influență semnificativă asupra costului total de proprietate și a amprentei globale de carbon și care sunt neglijabili?

 

Pentru a vă ajuta să faceți această alegere, experții noștri Climalife vă oferă o simulare concretă cu ajutorul unui instrument obiectiv de luare a deciziilor dezvoltat de Honeywell.
 
Validat de institutul Cemafroid pentru a simula costul investiției a unei instalații, acest instrument ia în considerare atât impactul asupra mediului (TEWI), cât și impactul financiar (CAPEX și OPEX) pe termen lung.

 

 

Faceți o alegere eco-eficientă pentru refrigerarea dumneavoastră, luând în considerare toți parametrii


 

Cu acest model de eco-eficiență obțineți un rezultat personalizat în funcție de mediul în care vă aflați, de designul sistemului de refrigerare, de alegerea agentului frigorific, de suprafața magazinului dumneavoastră și de toate particularitățile acestuia.

Instrumentul merge chiar mai departe și anticipează fluctuațiile de preț ale diferiților parametri din cadrul simulării (prețul energiei electrice, refrigerantul, taxa pe carbon, rata de scurgere, ...).

 


 

ECO-EFICIENȚA POATE FI ADAPTATĂ LA ORICE CONFIGURAȚIE DE MAGAZIN:


 


 


 

 

IoT (Internet of Things) în slujba refrigerării


 

Pentru a perpetua alegerea sa și pentru a merge mai departe într-o abordare de optimizare a costurilor de mediu și de întreținere, analiza și monitorizarea datelor provenite de la instalațiile termodinamice este esențială. În lanțul de producție de frig, scurgerile de refrigeranţi au un impact economic și de mediu considerabil pentru companie.

 

Indiferent de refrigerantul utilizat, Matelex oferă o soluție conectată pentru măsurarea, analiza și optimizarea continuă a performanței instalației.

 

Noua platformă « Sentinelle », construită împreună cu industria de refrigerare, oferă o imagine de ansamblu a stării instalațiilor de refrigerare și permite gestionarea proactivă și rapidă a abaterilor, cum ar fi scurgerile și consumul de energie, datorită panoului său de alerte, sfaturi și setări disponibile în timp real și de la distanță.

Acesta sprijină profesioniștii din domeniul frigului în gestionarea instalațiilor lor, oferindu-le o imagine globală a flotei, care este actualizată în mod constant. Dintr-o singură privire, aveți o imagine a nivelului de lichid din instalații, a funcționării acestora și acces la sfaturi practice.

 

 


 

Această platformă este alimentată de o serie de senzori poziționați pe instalație, care captează în permanență datele esențiale de funcționare. Aceste date sunt analizate și procesate pentru a propune o optimizare pe termen lung a sistemului dumneavoastră. Matelex merge mai departe și își sprijină clienții
pas cu pas, oferind asistență de la distanță în timpul intervențiilor, datorită unei interacțiuni virtuale între inginerii săi și tehnicienii de pe teren.

Datorită acestei platforme digitale, informațiile furnizate în timp real sporesc semnificativ performanța instalațiilor și răspund provocărilor economice și de mediu ale industriei de refrigerare.

 

 
  • Aflați mai multe despre soluția conectată Matelex