R32: Să înțelegem caracteristicile sale și să folosim echipamentul potrivit


R-32 este acum standard, în Japonia și, condus de F-Gaz, câștigă teren în toată Europa. Până în 2025, refrigeranții cu un GWP( potențial de incălzire globală) mai mare de 750 vor fi interziși în sistemele de aer condiționat singulare, cu o incărcare de <3 kg sau mai puțin.

Cu un GWP de 675, R-32 nu numai că îndeplinește cerințele F-Gaz, dar proprietățile sale termodinamice il face sa fie mai eficient energetic decât R-410A , și totodată poate îmbunătăți capacitatea sa de răcire și să reducă încărcarea echipamentului. Acest lucru, de asemenea, ajută la reducerea amprentei de carbon a unui sistem.

Sprijiniți de către producătorii de aer condiționat, cum ar fi Daikin, Panasonic și MitsubishiR-32 este o substanță pură, pe care EN378 o clasifică în prezent ca fiind inflamabilă (A2L). Un standard EN378 revizuit este așteptat să fie publicat până la sfârșitul anului, si care va permite clasificarea R-32 ca ușor inflamabil. De asemenea, este necesar să se țină seamă de caracteristicile acestui fluid în manipulare, depozitare și transport.

R-32 necesită un cilindru cu o presiune de încercare de cel puțin 48 de bari. Acest lucru este ușor mai ridicat decât R-410A, și nu permite utilizarea recipientelor sub presiune joasă. Cilindri destinați fluidelor inflamabile trebuie să aibă un capac roșu și o etichetă roșie de pericol, cu o flacără. În conformitate cu reglementările in vigoare, acestea trebuie să fie echipate cu o vană de evacuare cu filet pe partea stânga.

Este important să se utilizeze echipamentul aprobat pentru acest agent refrigerant ce va include mașini de recuperare, furtunuri și colectoare.

Recuperarea agentului refrigerant R-32 dintr-un sistem trebuie facut numai în cilindri de recuperare destinați fluidelor inflamabile.

În calitate de experți in refrigerare, Climalife poate oferi agentul refrigerant R-32 într-o gamă de cilindri de diferite dimensiuni pentru întreținere și primă umplere a echipamentului. Buteliile specifice de recuperare sunt disponibile precum și echipamente aprobate pentru lucrul cu R-32.