Publicaţiile noastre


Climalife Contact 16 - Refrigerarea industrială: cum să răspundem provocării eficienţei şi conştientizării problemelor de mediu

Creşterea populaţiei mondiale estimată la peste 9 miliarde în 2050 şi creşterea aprovizionării globale cu alimente (+60 %) pun încă de acum problema unui supraconsum al tuturor resurselor legate de procesul de refrigerare.


Acum, pentru toţi actorii din domeniul refrigerării şi îndeosebi pentru refrigerarea industrială, este indispensabilă integrarea consumului energetic al echipamentelor acestora, care reprezintă, la ora actuală, între 15 % şi 20 % din consumul total de electricitate la nivel mondial.

 

Toate soluţiile Climalife sunt astfel în serviciul acestui sector vital al industriei agroalimentare şi
al lanţului său frigorific, în ceea ce priveşte depozitarea materiilor prime şi a produselor finite,
precum şi procesele de transformare din amonte.

 

În această nouă ediție a Climalife Contact, veți găsi soluții de la Climalife pentru a sprijini industria alimentară și lanțul său de răcire, de la procesarea în amonte, stocarea materiilor prime până la produsele finite.


Climalife Contact 15 - Soluții energetice durabile și conectate pentru refrigerare și aer condiționat

În ultimii ani, instrumentele conectate au crescut exponențial în întreaga lume și ne schimbă obiceiurile de acasă și de la locul de muncă.   Internetul se integrează treptat în viața profesioniștilor în domeniul refrigerării și aerului condiționat pentru a monitoriza o instalație termodinamică sau pentru a controla menținerea temperaturii echipamentului.


În aeastă ediție a Climalife Contact puteți găsi  unele dintre instrumentele disponibile care pot monitoriza eficiența energetică a unei instalații sau chiar a urmări cilindii locaţie după locaţie, precum și multe dintre cele mai recente proiecte implementate pentru a îmbunătăți eficiența energetică a sistemelor.


Lectură plăcută!


Climalife Contact 14 - Eficiența energetică în lume o cerință globală, know-how european

Eficiența energetică și reducerea amprentei de carbon sunt teme aflate în discuție peste tot în Europa, și nu suntem singurii. Restul lumii începe să se intereseze de acestea având în vedere schimbările climatice și problemele care vor urma privind disponibilitatea energiei electrice.

 

În acest nou număr, faceți un tur de orizont al acestui subiect și descoperiți pe parcursul paginilor studii de caz inovatoare, dosarul despre noii refrigeranți cu inflamabilitate scăzută, precum și interviuri despre măsurile instituite în diferite țări.


Lectură plăcută!