OCF, un lider în domeniul vitrinelor frigorifice personalizate, alege R-1234yf și R-455A


Acest IMM francez este specializat în produse de înaltă calitate, în vârful tehnologiei, pentru a
promova vânzările și a îmbunătăți experiența clienților.


 

Cu sediul istoric în Chantonnay, în Vendée, OCF (Ouest Construction Frigorifiques) este un jucător cheie în domeniul vitrinelor frigorifice personalizate. Lider pe piața franceză, cu o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro în 2022, această companie este recunoscută pentru cunoștințele sale tehnice în domeniul tâmplăriei și al "refrigerării invizibile", dar asta nu e tot! În 2007, compania a fost preluată de domnul Guillaume Zanlorenzi, pentru care crearea de valoare este un obiectiv strategic cheie, pentru a face față concurenței și pentru a se remarca pe piața de refrigerare comercială. Pe lângă continuarea fabricării de vitrine personalizate de înaltă calitate, obiectivul companiei este de a "reinventa vitrina frigorifică personalizată, astfel încât aceasta să devină secundară față de prezentarea produselor și să poată genera performanțe comerciale mai bune", explică directorul său.

 

În prezent, OCF are 90 de angajați și realizează aproximativ 400 de proiecte pe an, prezentând creativitatea brutarilor, a patiserilor, a ciocolatierilor și a altor profesioniști din domeniul alimentar (măcelari, producători de produse lactate, furnizori de servicii de catering etc.) în locații de prestigiu, supermarketuri și magazine de proximitate. Aceste vitrine frigorifice sunt comercializate în întreaga lume, cu excepția Americii de Sud.

 

 
Proiectarea și producția personalizată a vitrinelor

 

 
Fiecare proiect de vitrină frigorifică este gestionat în colaborare, atât pe plan intern, cât și extern. Ascultarea nevoilor clienților este esențială pentru OCF, deoarece compania este implicată în special în proiecte non-standard. Specialitatea lor "este de a fi capabili să furnizeze refrigerare acolo unde concurența nu poate și de a accepta noi provocări în fiecare zi", după cum explică Guillaume Zanlorenzi. Inovarea este, prin urmare, una dintre pietrele de temelie ale misiunii companiei de a răspunde nevoilor clienților săi și de a găsi soluții adecvate și eficiente pentru a le promova produsele. Toate competențele sunt integrate în cadrul OCF pentru a realiza proiecte la locul lor de producție, iar compania gestionează perfect diferitele materiale pentru a satisface nevoile fiecăruia și a livra vitrine și mobilier frigorific cu finisaje frumoase.

 

Gestionarea optimă a umidității și a răcirii

 

 

Pionier pe piața franceză a dulapurilor frigorifice, OCF a făcut mai mult decât să stăpânească tehnologiile termodinamice și aerodinamice. Substituirea agenților frigorifici este în deplină concordanță cu angajamentele de responsabilitate socială ale companiei. Recent, au fost luate în considerare noi opțiuni pentru a respecta cerințele de reglementare și pentru a oferi soluții cu un impact foarte redus asupra mediului, fără a crește costul vitrinei pentru clientul final. Pentru răcirea la temperaturi medii, OCF a înlocuit deja R-134a cu agentul frigorific de tranziție R-513A, iar pentru temperaturi scăzute, R-452A a înlocuit R-404A.
David Baudinet, manager de refrigerare la OCF, l-a abordat pe Antoine Chakar, manager responsabil OEM la Climalife, pentru a explora împreună soluții pe termen lung care să atingă cel mai mic GWP și să îndeplinească cerințele de răcire staționară sau asistată de ventilator propuse de producător. Obiectivul era să fie operațional cât mai curând posibil și să fie mereu cu un pas înaintea pieței.
 
După ce am testat Solstice® yf (R-1234yf) pentru temperaturi medii și Solstice® L40X (R-455A) pentru temperaturi scăzute, provocarea a fost aceea de a putea găsi componente aprobate, disponibile pentru implementare fără a adăuga componente suplimentare la proiectarea circuitului. R-455A a arătat cea mai bună performanță dintre toate alternativele disponibile în prezent.
 
"Trecerea la agenți frigorifici cu GWP foarte scăzut este o parte integrantă a abordării noastre sociale și de mediu. În calitate de întreprindere responsabilă, este ceva ce trebuie să facem și cu celelalte materiale pe care le folosim zilnic, cum ar fi cleiul sau lemnul. Din ianuarie 2023, am adăugat, prin urmare, această nouă ofertă la gama noastră. Suntem convinși că clienții noștri vor face din ea o preferință de selecție, dacă nu există o diferență de preț", conclude Guillaume Zanlorenzi.

 

Atelierul de fabricare a vitrinelor frigorifice personalizate din Chantonnay

    

David Baudinet, manager de refrigerare la OCF.