Nou chiller Scroll cu Solstice ze pentru a ajuta la reducerea GWP în clădirile comerciale și aplicațiile industriale


Clădirile sunt responsabile pentru 40%* din consumul global de energie și 36%* din emisiile de gaze cu efect de seră. Trecerea la energie regenerabilă și eliminarea combustibililor fosili din clădiri este esențială pentru reducerea emisiilor, scăderea costurilor energetice și combaterea schimbărilor climatice.

Portofoliul de agenți frigorifici Solstice® de la Honeywell oferă o gamă de opțiuni pentru a îndeplini aceste cerințe reducând costurile de operare și emisiile de carbon și sporind siguranța în chillerele și pompele de căldură răcite cu aer și apă, cu tehnologie scroll, fără ulei sau cu șurub.

 

 

REDUCE COSTURILE DE ENERGIE

 


Agenții frigorifici Solstice® oferă o eficiență cu 5% mai mare decât sistemele HFC care utilizează agent frigorific R-134a sau R-410A și sunt conforme cu Directiva UE privind Ecodesign. În plus, fiind mai eficiente din punct de vedere energetic, acestea pot reduce amprenta de carbon și conserva resursele naturale.

 

 

ÎNDEPLINEȘTE OBIECTIVELE DE SUSTENABILITATE

 


Cu un potențial de încălzire globală (GWP) de numai 1, soluțiile Solstice® HFO sunt semnificativ mai ecologice decât agenții frigorifici R-134a (GWP=1430) și R-410A (GWP=2088), ceea ce duce la o reducere de 99% a emisiilor de CO2. În plus, moleculele Solstice® au un potențial zero de epuizare a stratului de ozon și o durată scurtă de viață în atmosferă, reducând impactul asupra mediului și facilitând respectarea reglementărilor.

 

 

ASIGURĂ SIGURANȚA ÎN CLĂDIRE

 


Agenții frigorifici Solstice® sunt clasificați în grupele de siguranță A1 sau A2L, ceea ce înseamnă că sunt neinflamabili sau ușor inflamabili, ceea ce îi face mult mai siguri decât alternativele precum propanul, care este clasificat ca fiind foarte inflamabil (A3). Acest lucru aduce liniște pentru utilizatorii finali, care beneficiază de un mediu interior mai sigur, precum și pentru antreprenorii de construcții, care beneficiază de costuri mai mici de întreținere, asigurare și logistică. R-1234ze a fost utilizat pe scară largă în chillere cu șurub și fără ulei timp de mulți ani. Iar acum, producătorii de echipamente încep să adopte acest agent frigorific eficient din punct de vedere energetic și cu GWP

  

 

Unul dintre acești producători este Keyter, care a introdus recent chillerele sale Helvetia scroll care utilizează noile compresoare Danfoss DSG scroll, care au fost optimizate pentru utilizarea cu agentul frigorific Solstice ze de la Honeywell. Adoptarea acestor compresoare scroll în gama de produse Keyter crește eficiența energetică în comparație cu modelele care utilizează R-410A sau R-454B, oferind în același timp aceeași capacitate de răcire. Aceste compresoare sunt, de asemenea, disponibile cu modele de temperatură ridicată, ceea ce le face o alegere viabilă pentru aplicațiile de încălzire. Această nouă tehnologie de chiller Scroll care utilizează Solstice ze sprijină, de asemenea, decarbonizarea accelerată a clădirilor comerciale prin eliminarea necesității unui cazan cu combustibil fosil pentru a genera apă caldă pentru încălzire.

 

 

" Fiind o organizație cu sediul în Andaluzia, ne aflăm într-una dintre cele mai fierbinți zone din Europa, ceea ce ne permite să ne testăm echipamentele în condiții extreme. Tehnologia Solstice ze de la Honeywell a depășit așteptările în materie de performanță, iar beneficiile sale de mediu se aliniază cu cerințele globale și cu misiunea noastră de a conserva planeta, ceea ce o face soluția ideală", a “Fiind o organizație cu sediul în Andaluzia, ne aflăm într-una dintre cele mai fierbinți zone din Europa, ceea ce ne permite să ne testăm echipamentele în condiții extreme. Tehnologia Solstice ze de la Honeywell a depășit așteptările în materie de performanță, iar beneficiile sale de mediu se aliniază cu cerințele globale și cu misiunea noastră de a conserva planeta, ceea ce o face soluția ideală", a declarat Francisco Raya, director de vânzări și marketing, Keyter.

 

 

*https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/IP_21_6683