INGENIUM alege Solstice® N40 (R-448A) pentru rampa de încărcare de la un depozit de logistică din portul Sankt Petersburg


 

 

Clientul a dorit să poată stoca produse proaspete cu livrare maritimă în conformitate cu reglementările de mediu şi a fost pe deplin mulţumit de soluţia propusă de INGENIUM.

 

 

 

Compania rusă „INGENIUM” proiectează sisteme complexe de inginerie, pregăteşte documente de proiectare, produce, livrează şi instalează sisteme frigorifice de complexităţi variate. Echipamentele de refrigerare industrială sunt fabricate în propriile unităţi din Rostov-pe-Don, un oraş din sudul Rusiei.

 

site Entrepôt INGENIUM

 

Christophore Dzhibgashvili, Directorul General al INGENIUM confirmă: 

„Prioritatea noastră este să fim foarte concentraţi asupra sarcinii prezentate de client şi să găsim abordări unice ale soluţiilor noastre”.

 

În 2020, INGENIUM a furnizat sisteme de refrigerare complexului de depozite unui lider mondial în transportul de containere maritime. Compania are peste 80.000 angajaţi în 130 ţări. Proiectul lor s-a axat pe un complex de depozite pentru păstrarea produselor refrigerate şi congelate în portul Sankt Petersburg.

 

Lucrând în parteneriat, clientul a solicitat INGENIUM o soluţie tehnică specifică formatului de proiectare al depozitului său. În faza de dezvoltare, o opţiune luată în considerare a fost găsirea unei soluţii care să utilizeze CO2 ca agent refrigerant. Propunerea a fost apoi ghidată de faptul că depozitul avea două secţiuni, cea mai mare dintre ele fiind o zonă de depozitare la temperatură scăzută.

 

Tehnologia CO2 ar permite o reducere semnificativă a costurilor operaţionale viitoare, eliminând totodată potenţialele probleme la orizont în următorii 10 ani din punct de vedere al măsurilor restrictive. Rusia se îndreaptă spre respectarea standardelor de mediu, în urma adoptării amendamentului de la Kigali. Soluţia a fost acceptată de client. În etapa de planificare a proiectului, clientul a pus cerinţe suplimentare în ceea ce priveşte configuraţia depozitului, şi anume răcirea platformei de încărcare, pentru încărcarea şi descărcarea mărfurilor. Zona trebuie răcită la -5 °C. Au fost analizate diverse opţiuni de conformare cu cerinţele de mediu.

 

Una dintre ele a fost să folosească Solstice® N40 (R-448A) pentru circuitul independent de refrigerare din platforma de încărcare.
Climalife, furnizorul de refrigerant, a oferit suportul tehnic necesar. Avantajul utilizării acestui refrigerant este GWP-ul mai scăzut în comparaţie cu R-507A, care este încă utilizat în mare măsură în Rusia pentru aplicaţii similare.

 

 

Soluţia

 


INGENIUM oferit compresorul Optima+ şi unităţile de condensare de la Danfoss.

 

CompresseursOptima +

 

 

 

Acestea sunt sisteme compacte cu un aspect estetic bun, ceea ce face posibilă amplasarea lor în zona de lângă uşile platformei de încărcare, care răceşte aerul din intrarea în camera de temperatură joasă.

Unităţile sunt proiectate pentru a reduce cantitatea de umiditate care intră în cameră, deoarece protejează aerul din această zonă şi, prin urmare, umezeala aspirată din exterior se aşează cât mai mult posibil pe răcitoarele de aer de la intrare.

 

 

 

 

  Mărturie  

 

Alexander Nadeev,

 

 

„Utilizarea R-448A  pentru această zonă a fost ghidată de necesitatea de a minimiza costurile şi de cerinţa clientului de a se conforma reglementărilor de mediu - privesc spre viitor în ceea ce priveşte oprirea utilizării HFC-urilor cu GWP ridicat”, a explicat Alexander Nadeev, Şeful Proiectelor Integrate.

 

 

Unităţile funcţionează independent de întregul sistem, cu pornire intermitentă şi pornire după cum este necesar, în timpul încărcării şi descărcării în zona de răcire şi când temperatura exterioară este mai mare de -5 °C. Calculul corect al proiectului a contribuit la reducerea semnificativă a costurilor energetice ale sistemului de răcire, reducând astfel costurile operaţionale şi scurtând perioada de rambursare a acestui proiect de investiţii. Pentru răcitoarele de aer s-a decis utilizarea unui sistem electric de dezgheţare a elementelor.
Nu au existat probleme la umplerea echipamentului cu refrigerantul R-448A.

 

INGENIUM a efectuat un ciclu complet de lucrări la producţia, instalarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor pentru răcirea complexului de depozite.

 

 

Caracteristicile instalaţiei

 

Caractéristiques d’installation

 

 

Directeur général : Christophore Dzhibgashvili

 

INGENIUM pe scurt:

 

    • Data înfiinţării: 2007
    • 150 salariaţi 
    • Locaţie: Rostov-sur-le-Don - Rusia. 
    • Activitate: proiectarea şi fabricarea sistemelor frigorifice.

 

 

Christophore Dzhibgashvili, 

Director General.