Greenway Neo în ingineria geotermală - mărturia clientului Jacques Vercruysse, manager la GEO-GREEN.
Înființată în Belgia în 2011, GEO-GREEN este specializată în proiectarea și instalarea sistemelor geotermale pentru încălzire și aer condiționat.

Compania are în prezent cinci angajați: un geolog, un tehnician și trei instalatori.


Principalele domenii de activitate la GEO-GREEN sunt:


    • Energie (reprezentând 75% din cifra de afaceri): foraje geotermale și puțuri de apă,
    • Mediu: purificarea solurilor contaminate și a acviferelor subterane.
GEO-GREEN este specializat în instalarea sistemelor geotermale închise.
Acestea sunt sistemele în care apa nu este pompată și deversată în apele subterane. Aceste sisteme complet închise schimbă doar căldura cu mediul înconjurător. Folosește sonde geotermale verticale, ajungând la adâncimile de 80-150 m.
 
Sondele geotermale asigură furnizarea de energie regenerabilă pompei de căldură, care o transformă în frig sau căldură pentru a fi utilizată în interiorul clădirii.
 
Forez un foraj, instalez un sistem de schimb de căldură geotermală (sonde) și îl conectez la pompa de căldură furnizată de o companie de încălzire.
 
Înainte de efectuarea oricărei lucrări, măsor parametrii sistemului geotermal. Ca geolog instruit, analizez potențialul geotermic al subsolului sitului și evaluez constrângerile de spațiu și de mediu pentru a se potrivi sistemului geotermal. Instalez sistemul gata de funcționare până când pompa de căldură este pornită și începe circulația.
 
Lucrez cu o tehnologie brevetată unică, care utilizează sonde de oțel inoxidabil extrem de eficiente.
 
Acestea sunt sonde coaxiale cu tub interior din polietilenă și tub extern din oțel inoxidabil. Polietilena este un izolator termic, iar oțelul conduce bine căldura, astfel încât eficiența unei sonde coaxiale este mai mare.
 
Cumpăr lichid de transfer termic concentrat sau diluat, în funcție de comandă și capacitatea mea de stocare.
 
Cumpăr soluție gata de utilizare în cantități mici. Dacă este un recipient întreg, atunci prefer Greenway® Neo pur și apă distilată. Apoi pregătesc amestecurile în conformitate cu specificațiile clientului sau ale companiei de încălzire.
 

 


Am decis să trec complet la Greenway® Neo de la Climalife.
 
Pentru că eu cred că produsul oferă cele mai bune performanțe de mediu și tehnice. 
 
Clienții pot vedea cât de diferită este compania mea.
Datorită faptului că Greenway® Neo este de culoare verde, clienții pot vedea că folosim un lichid de transfer termic diferit de restul (lichidele de transfer termic tradiționale sunt roșii).
 
Afacerea mea este dedicată protejării și respectării mediului. Nu aș folosi produse care nu sunt biodegradabile sau mai puțin ecologice decât Greenway® Neo.
 
Instalațiile geotermale ne oferă acces la energie regenerabilă.
 
Sunt alternativa ideală la combustibilii fosili.
Deci, atunci când clientul trece la energie verde, întotdeauna furnizez produse de cea mai înaltă calitate și ecologice.

 

Clienții mei știu alegerea mea pentru lichidul de transfer termic și sunt mereu deschis în legătură cu acesta!
 
 
Lucrez cu pompe de la 6 la 70kW.
 
Instalațiile mai mari sunt de obicei proiecte din sectorul public, unde există voința de a utiliza produse ecologice, însă decizia se ia adesea în funcție de preț.
 
Oamenii care aleg instalații geotermale pentru proiecte individuale tind să fie foarte conștienți de mediu și aleg întotdeauna produse ecologice, deoarece este modul lor de viață.

 

Instalațiile geotermale pot încălzi și răci. Clienții mei aleg instalații geotermale pentru casele și birourile lor, deoarece pot oferi răcire la un preț mult mai ieftin în comparație cu tehnologiile mai tradiționale de climatizare. Unitățile de aer condiționat sunt zgomotoase și nu sunt dorite întotdeauna ca parte a exteriorului.
 

 


 

Fișa tehnică Greenway® Neo mi se pare foarte utilă; 
 
În funcție de specificațiile tehnice și de punctul de îngheț (-10, -15 sau -20 ° C), calculez proporțiile și efectuez testul cu un refractometru pentru a verifica calitatea produsului pe care îl voi folosi.
 
În Belgia, inginerii sistemelor de încălzire achiziționează lichidul de transfer termic de la furnizorii de pompe de căldură.
 
Lichidul de transfer termic este adesea furnizat de producătorii de pompe de căldură. Produsele sunt comercializate sub marca producătorilor de pompe de căldură și deseori nu au informații tehnice.
 
De aceea am luat decizia de a achiziționa lichidele de transfer termic direct de la Climalife. Cu Climalife, știu exact ce produs folosesc și am toate informațiile tehnice de care am nevoie. De asemenea, economisesc bani cumpărând direct. Este o abordare comercială mult mai sănătoasă.
 
Am ales Greenway® Neo pentru că auzisem de Climalife. 
 
L-am invitat pe domnul Put, directorul de vânzări din Luxemburg la Climalife, să facă o prezentare pe Greenway® Neo.

 

Odată ce pompa de căldură este în funcțiune, nu are nevoie de nicio întreținere.
 
De obicei, 20 de ani pot trece fără a auzit de un client. Nu am analizat încă nicio mostră din acest lichid de transfer termic, deoarece a fost utilizat doar de cinci ani, așa că în acest moment nu îl pot revizui. Durata de viață a apei cu glicol într-un panou solar nu este aceeași ca într-un sistem geotermal, deoarece, cu energia solară, temperaturile extreme sunt enorme (-20°C până la mai mult de 100°C), în timp ce pentru energia geotermă, există o diferență maximă de 10 ° C (aproximativ 12°C până la 3°C). Datorită variațiilor minime de temperatură, produsul nu se degradează atât de repede. Intenționez să merg la domnul Put pentru a vedea cum s-a schimbat Greenway® Neo de-a lungul timpului în primele proiecte pe care le-am făcut cu el și îl cer să analizeze Greenway® Neo. Aceasta va confirma calitatea muncii mele clienților mei.
 
Da, recomand Greenway® Neo, pentru că este un produs bun! Pentru a-mi păstra avantajul competitiv, îl recomand doar clienților și inginerilor mei, nu vreau ca concurenții mei să mă copieze!