Greenway® Neo este ales pentru sistemul de încălzire a peluzei unui teren de fotbal din Ungaria


 

Reducerea impactului asupra mediului, în cazul unei scurgeri sau al unei spargeri a ţevilor au făcut ca Pharos ‘95’ să selecteze Greenway® Neo, un lichid inovator, provenit din materii prime regenerabile, pentru instalarea sistemului de încălzire a peluzei terenului de fotbal din Zalaegerszeg. 
 
Stadionul de fotbal Zalaegerszeg (ZTE Arena), recent renovat, are o capacitate de 11.200 locuri. A fost proiectat pentru a găzdui meciuri de fotbal, chiar şi în timpul iernii. Astfel, o reţea de canalizare din plastic a fost instalată sub peluză, pentru protecţia împotriva îngheţului.

 

Cererea de ofertă pentru renovarea terenului de fotbal fost câştigată de societatea Pharos ’95 Kft, care, din 2005, şi-a extins domeniul de activitate, ocupându-se de realizarea în totalitate a terenurilor de sport cu acoperire sintetică sau cu peluză naturală

 

Această întreprindere face totul pentru a obţine încrederea şi satisfacţia clienţilor, creând acoperiri sportive moderne şi de calitate excelentă. Acordă o atenţie deosebită modernizării utilajelor proprii, pentru a obţine o eficienţă maximă, graţie tehnologiei de vârf. Întreprinderea asigură monitorizarea continuă a stării terenurilor realizate şi contribuie la menţinerea calităţii acestora, oferind consiliere expertă.

 

Pentru a alege lichidul de transfer termic adecvat pentru terenul de fotbal Zalaegerszeg, Pharos ‘95 Kft a luat legătura cu Climalife, cunoscută pe piaţa ungară ca un furnizor de soluţii inovatoare. Sándor Simon, inginer comercial la Climalife, i-a prezentat lui Benedek Nagy, director tehnic la Pharos ‘95, diverse lichide de transfer termic adaptate pentru încălzirea peluzelor, disponibile pe piaţă, precum şi caracteristicile tehnice ale acestora.
În afară de lichidele de transfer termic tradiţionale, pe bază de glicol, Climalife propune şi Greenway® Neo, provenit din materii prime regenerabile, de origine vegetală.

 

Ca urmare a unei întâlniri între proiectantul terenului de fotbal, societatea care produce sistemul de conducte şi Climalife, biroul de studii a trecut la analizarea parametrilor tehnici ai echipamentelor situate în sala maşinilor şi caracteristicilor termodinamice ale lichidului de transfer termic, deoarece  compatibilitatea dintre acestea este esenţială pentru buna funcţionare a sistemului. În funcţie de dimensiunile terenului de sport, sălii maşinilor şi secţiunii cuprinse între sala maşinilor şi terenul de sport (sistemul de distribuţie Tichelmann), furnizate de către producătorul conductelor, Sándor Simon a putut să determine volumul total al sistemului. 
 
Cu ocazia întâlnirii finale cu colaboratorii de la Pharos ‘95 Kft, s-a optat pentru soluţia cea mai adecvată, atât pentru ei, cât şi pentru proprietar: Greenway® Neo.
 
Dacă partea tehnică a prezentat importanţă, protecţiei mediului i s-a acordat una şi mai mare, deoarece, în cazul unei  scurgeri sau a unei spargeri a canalizării, trebuie reduse cât mai mult deteriorările cauzate peluzei şi solului.

 

Realizarea a fost încununată de succes. Terenul de fotbal a fost recepţionat în 2017 şi, de atunci, funcţionează fără probleme.

 

Soluţia:

 

Lichidul de transfer termic Greenway® Neo a fost ales pentru caracteristicile sale:
- provine din materii prime regenerabile de origine vegetală şi biodegradabile;
- este lipsit de aditivi toxici (fără borax, nitrit, fosfat, amine);
- inhibitori inovatori organici şi durabili, pentru protecţia împotriva coroziunii
- amprentă ecologică mică, deoarece prin producerea sa se generează cu 40% mai puţin CO2 şi se consumă cu 40% mai puţină energie decât la producerea convenţională a monopropilenglicolului.