Săgeată
Back

CĂUTARE CU

Solution Finder

Explorați și găsiți cele mai bune produse pentru activitatea dumneavoastră

DESCOPERIȚI

Soluție în funcție de industrie

Utilizați acest instrument pentru a descoperi gamele noastre pentru procesul dvs.

Back

FURNIZOR PERFORMANT

Climalife

CENTRU DE EXCELENȚĂ

Economie circulară

ÎN ÎNTREAGA LUME

Contactați-ne

16.12.2021 Instrumente practice

Ghid de bune practici privind ambalajele sub presiune

Prevenirea riscurilor asociate cu ambalarea gazelor lichefiate: responsabilitatea tuturor!
 
 
 

Pentru a păstra siguranța angajaților săi, a unităților de producție și a mediului înconjurător, Grupul Dehon se angajează să își îmbunătățească zilnic modul de acțiune și de gândire în materie de siguranță. Ca atare, din 2020, Climalife a lansat un proiect de cultură a securității, susținut de un grup de experți, pentru a merge și mai departe cu gestionarea riscurilor.

Sunt esențiali trei piloni pentru a asigura o securitate optimă:

– Tehnica (materiale, echipamente)
– Sistemul de management
– Factorii organizaționali și umani.

 

Riscurile asociate cu ambalajele noastre fac parte integrantă din acest proiect. Este responsabilitatea noastră, dar și a clienților noștri, să aplicăm regulile comune pentru a evita eventualele incidente.

Pentru a progresa în cultura securității, este necesar, în special, să se dubleze vigilența cu privire la aspectul organizațional. Operațiunile manuale, în care eroarea umană nu poate fi întotdeauna evitată, devin esențiale pentru prevenirea riscurilor.

Efortul trebuie să fie colectiv: informarea și sensibilizarea operatorilor care manipulează ambalajele sunt esențiale pentru identificarea pericolelor.

Cum să manipulăm ambalajele sub presiune pentru a preveni incidentele?

Instrucțiunile de utilizare a echipamentelor sub presiune care pot fi transportate sunt stabilite prin Directiva Europeană 2014/68 UE și ADR (Acordul privind transportul de mărfuri periculoase), capitolul P200. Cilindrii sub presiune utilizați la ambalarea, recuperarea sau transferul refrigerenților, agenților propulsori, agenților de stingere și altor gaze lichefiate sunt concepuți pentru a asigura siguranța echipamentelor și a persoanelor. Cu toate acestea, este necesar să se respecte bunele practici de utilizare.

Din păcate, se înregistrează prea multe incidente atunci când ambalajele revin în unitatea noastră de producție, ca urmare a manipulării necorespunzătoare pe teren. Depinde de fiecare să își îndeplinească rolul în aplicarea bunelor practici.

Această listă este departe de a fi exhaustivă, dar reamintește măsurile de precauție necesare care trebuie implementate pentru a evita orice accident.

Manipularea ambalajelor sub presiune: Prevenirea și bunele practici