Ghid de bune practici pentru refrigeranți A2L


Refigeranți A2L : cum să fie folosiți și pentru care aplicații?

 
Reglementarea F-Gas din Europa impune, încă din prezent, dar şi în viitor, utilizarea, în anumite aplicaţii, a refrigeranţilor cu GWP foarte scăzut. Cu cât scade GWP-ul, cu atât crește inflamabilitatea, pot fi utilizați în numeroase aplicații și în diferite procese, la fel ca refrigeranții HFC/HCFC, respectând legislația în vigoare și recomandările legate de inflamabilitatea lor scăzută.
 
Până în prezent, trebuie utilizați numai cu echipamente
noi
sau cu sisteme special concepute pentru a funcționa cu aceste produse. În nici un caz nu ar trebui ca un sistem care funcționează cu un refrigerant neinflamabil să fie retrofitat pentru a funcționa cu un refrigerant inflamabil fără a se efectua studii sau reclasificări preliminare și autorizate pentru a asigura respectarea în continuare a reglementărilor în vigoare.
Pentru a facilita munca profesioniștilor din domeniul refrigerării și aerului condiționat, Climalife a inclus într-un ghid informații esențiale pentru înțelegerea refrigeranților A2L:
 
- Cum sunt clasificați refrigeranții?
- Care sunt standardele aplicabile?
- Cum se calculează încărcătura autorizată?
- Care sunt precauțiile de punere în aplicare și măsurile de securitate care trebuie luate în considerare?
 
Aflați totul despre refrigeranții A2L și premisele lor pentru manipularea și folosirea acestora prin ghidul nostru de bune practici (descărcați aici).