Frionett® vă întreține sistemul HVAC!


Utilizarea gamei specializate de curățare Frionett® în programul dumneavoastră de curățare și întreținere este esențială pentru a preveni defecțiunile nedorite și pentru a menține eficiența echipamentelor.

Din martie 2020, la fel ca țările din întreaga lume, Marea Britanie a trecut prin numeroase închideri COVID, multe întreprinderi fiind obligate să își închidă sediile. Ar fi de înțeles ca operatorii de clădiri să se gândească la faptul că, din moment ce sistemele HVAC nu au fost foarte mult folosite în perioada de blocare, de ce trebuie curățate?
 
Sistemele HVAC vor acumula întotdeauna praf, resturi și bacterii și, în condiții normale, ar trebui să fie curățate o dată sau de două ori pe an, nu doar din motive de sănătate, ci și pentru a menține fiabilitatea și eficiența maximă a sistemului.
 

Pregătirea pentru întoarcerea la birou

Odată cu relaxarea regulilor de închidere, echipa Climalife se pregătește acum să se întoarcă la birou, iar directorul general Allan Harper a considerat că este important ca sistemul HVAC să fie verificat și curățat pentru a se asigura că atunci când echipa se va întoarce la birou, totul funcționează la capacitate maximă și eficiență maximă. Climalife a apelat la ajutorul specialiștilor în instalații de aer condiționat Mitchells, cu sediul în Gloucester. Ei declară: 

" Când vine vorba de defecțiuni ale unităților de aer condiționat, prevenirea este întotdeauna mai bună decât un remediu, deoarece reparațiile pot deveni costisitoare atunci când sunt lăsate, iar unitățile de aer condiționat care nu funcționează la eficiență maximă pot costa semnificativ mai mult în facturile de energie."

 


Sistemul


Sistemul din biroul Climalife este un sistem split Midea, care constă din patru unități de perete, cinci unități de tip casetă și opt unități de tavan pe trei etaje ale clădirii, toate conectate la opt unități de condensare exterioare. Aceste sisteme asigură răcirea și încălzirea pentru aproximativ douăzeci de angajați și climatizează camera serverului de calculatoare.

 


Soluția de curățare


Climalife oferă o gamă de produse de curățare specializate pentru sistemele HVAC, inclusiv gama Frionett®, concepută pentru a optimiza performanța echipamentelor.  Echipa a decis să testeze unele dintre cele mai noi produse din gamă. 

Frionett® Evaporator Cleaner RTU ( gata de a fi utilizat) pentru a curăța unitățile interioare și Frionett® Condenser Cleaner RTU pentru a curăța unitățile de condensare exterioare.
 
 
Tehnicieni în acțiune - procesul de curățare - unitățile interioare
 

 frionett Evaporator


Jack Wells, inginer în refrigerare la Mitchells, curăță unitatea de perete cu Frionett® Evaporator Cleaner.
 
Pentru curățarea fiecărei unități individuale, s-a oprit alimentarea cu energie electrică și s-au îndepărtat panoul și filtrele echipamentului.  Jack Wells, inginerul de refrigerare de la Mitchells, a pulverizat Frionett® Evaporator Cleaner pe lamele și a lăsat produsul să acționeze timp de cinci minute.  Produsul a fost apoi clătit cu apă și unitatea a fost reasamblată.

În timp ce sistemul în sine nu era prea murdar la început, diferența vizibilă a fost clară după curățare.

Pentru unitățile cu casete de tavan, instalația electrică a fost deconectată, iar toate carcasele au fost îndepărtate. Ventilatorul a fost scos pentru ca toate elementele să poată fi curățate temeinic.

Curățarea unității cu casetă de tavan cu Frionett® Evaporator Cleaner.

Ceea ce a facilitat procesul a fost faptul că produsele Frionett® puteau fi folosite pentru toate elementele diferite, mai degrabă decât produse individuale (de exemplu, un detergent separat pentru plastic).

După curățarea cu Frionett® Evaporator Cleaner a fost folosit Frionett® Activ' RTU* pentru a dezinfecta și deodoriza unitatea, lăsând un miros curat și proaspăt. Formulat pentru a elimina bacteriile și algele, Frionett® Activ' este produsul ideal pentru curățarea și întreținerea echipamentelor de aer condiționat și de refrigerare (ventilatoare, evaporatoare și unități interioare etc.).
 

* Bactericid: EN 1040, EN 1276, NF T72-300 (Salmonella typhimurium,Listeria monocytogènes), EN 13623 (Legionella pneumophila). Fungicid: EN1275 (Candida albicans)

 

Tehnicieni în acțiune - procesul de curățare - unitățile externe
 
 
Când am curățat unitățile exterioare de condensare, a fost surprinzător cât de murdare deveniseră unitățile - în special unitatea care susține camera serverelor IT, care a trebuit să continue să lucreze din greu pe toată perioada de izolare.

Unitățile exterioare pot fi ținta unei cantități mult mai mari de murdărie și resturi decât o unitate interioară - cum ar fi frunzele, iarba tăiată, excrementele de păsări și alți contaminanți din exterior.

Imaginea arată doar o parte din murdăria care a fost îndepărtată de pe una dintre unitățile Climalife ca parte a procesului de curățare.


Înainte, în timpul și după curățarea condensatorului exterior.

După îndepărtarea murdăriei cele mai vizibile, aceste unități au fost stropite cu Frionett® RTU Condenser Cleaner.  Produsul a fost lăsat timp de cinci minute înainte de a fi clătit cu apă.  Procesul a fost rapid și ușor de realizat, iar rezultatele vorbesc de la sine.

Este ușor să trecem cu vederea necesitatea de a menține astfel de sisteme în condiții optime. Pentru mulți, o măsură pentru a determina dacă sistemul funcționează sau nu este dacă aerul care iese este cald sau rece, dar acumularea de murdărie și resturi are un impact financiar și de mediu semnificativ cu mult înainte de a putea fi detectate orice schimbări de temperatură.

 

Când este programată următoarea curățare a sistemului dvs. ?

 


Feedback cu privire la produsele Frionett® utilizate:

" Produsele de curățare Frionett® RTU Evaporator și Condenser Cleaner  sunt foarte ușor de utilizat.  Mi s-a părut că sunt eficiente și nu au un miros copleșitor, pe care l-am găsit la produse de curățare similare de pe piață."  a declarat tehnicianul.

 

Concluzie

 


Directorul regional de vânzări, Phil Ralph, a comentat: " Este important de menționat că, deși sistemul nostru HVACR nu era foarte murdar, acum era momentul potrivit pentru a-l curăța.  Nu doriți să ajungeți la un punct în care un sistem este prea murdar pentru a funcționa eficient, așa că este important să îl păstrați curat pentru a vă asigura că performanța este optimizată și că funcționează eficient din punct de vedere energetic".

După cum spune vechiul proverb, mai bine să previi decât să vindeci - cine dorește o factură de reparații neașteptată și costisitoare în cazul în care un sistem se defectează?  Este foarte important să existe un program regulat de curățare și întreținere pentru toate sistemele HVACR.

Odată cu revenirea la capacitatea maximă a locurilor de muncă, se recomandă ca la fiecare șase luni să se efectueze controale de   întreținere și curățare.

 


De la stânga la dreapta: Jack Wells, inginer de refrigerare la Mitchells, Phil Ralph, director regional de vânzări la Climalife și Mel Summers, director de marketing la Climalife.