Frionett® împotriva impurităţilor: acţionează pentru a prelungi durata de viață a sistemului de aer condiționat de la firma britanică de transport maritim


 

 

 

Grange Shipping

 

Pitkin & Ruddock Ltd, din Marea Britanie, sunt specialiști în aer condiționat și refrigerare cu peste 60 de ani de experiență în furnizarea de soluții complete de control al temperaturii: service, întreținere, proiectare și instalare.

 

Pitkin & Ruddock gestionează întreținerea regulată a sistemului de aer condiționat de la Grange Shipping Limited, cu sediul în apropierea portului Felixstowe din Marea Britanie.

 

Grange Shipping Limited a fost înființată în anul 1979 și astăzi este puternic implicată în mișcarea unei game largi de încărcături, inclusiv produse din hârtie, oțel, ceai, produse proaspete și congelate, precum și continuarea dezvoltării agenției navale, a celei de charter și de proiectare a gestionării încărcăturii.

Mirosuri neplăcute de la aerul condiționat

 

Inginerul de întreținere de la Pitkin & Ruddock efectuează o vizită de mentenanţă programată la Grange Shipping, unde o problemă a fost evidențiată pe o unitate Mitsubishi Electric sub unitatea montată pe plafon. Unitatea este situată într-unul din birourile sale și emana mirosuri neplăcute.

 

Bobinele de pe unitatea interioară au necesitat curățarea, iar Pitkin & Ruddock căutau un produs profesionist de igienizare care să acţioneze corespunzător și să ofere satisfacție clientului.

 

Foto – Inginer de întreținere Pitkin & Ruddock - Craig Palmer utilizând Frionett® Activ pe o unitate A / C Mitsubishi montată pe perete.

 

Soluția de curățare Frionett®

 

Recunoscând necesitatea unui produs de curățare de înaltă performanță, managerul regional de vânzări al Climalife - Robin Attawia – le-a recomandat celor de la Pitkin & Ruddock gama de curățare Frionett®. Inginerul de întreținere care este prezent la Grange Shipping a fost sfătuit să testeze produsul Frionett® Activ, deoarece produsul a fost cel mai potrivit pentru problema raportată.

 

Frionett® este un dezinfectant, degresant și dezodorizant cu un miros proaspăt care poate fi folosit pentru curățarea echipamentelor de refrigerare și aer condiționat (inclusiv ventilatoare, evaporatoare și unități interioare). Fiind un produs non-toxic și aprobat conform standardelor UE, Frionett® oferă tratament eficient împotriva fungilor, mucegaiului, algelor și bacteriilor, inclusiv Legionella, Salmonella și Listeria.

 

Notă: Produsele de curățare trebuie să fie utilizate întotdeauna împreună cu instrucțiunile din fișele tehnice și din fișele de securitateale produselor..

 

Rezultate rapide

 

    • Înainte de a începe curățarea, au fost deschise ferestrele pentru a se asigura o ventilație bună și alimentarea cu energie a fost deconectată.
    • Concentratul Frionett® Activ a fost diluat cu 1 parte la 4 părți apă și agitat bine înainte de utilizare.
    • Lichidul de curățare a fost pulverizat direct de-a lungul bobinei de  jos în sus pentru a elimina murdăria prezentă.
    • Reziduul murdar se spală în dren.
    • Înainte de a trece la curățarea pompelor, drenul a fost limpezit cu apă.

 

Rezultate concludente

 

Inginerul de întreținere de la Pitkin & Ruddock a constatat că sistemul de aer condiționat funcționează mai eficient și produsul de curățare a lăsat zona foarte curată. Când aparatul a fost pornit, nu mai exista un miros neplăcut care să iasă din el. Grange Shipping a fost fericit că problema s-a rezolvat, iar Pitkin & Ruddock a recomandat ca acestă curățare să facă parte din programul lor de întreținere obișnuit.

 

Importanța unei întrețineri planificată periodic

 

Repararea și curățarea regulată a echipamentelor de aer condiționat va contribui la optimizarea performanțelor, eficienței energetice și la garantarea duratei de viață a echipamentelor.

 

Sistemele de climatizare pot oferi condiții perfecte pentru creșterea microbiană. Umiditatea, întunericul și căldura sunt trei ingrediente cheie pentru creșterea microbiană și acești contaminanți naturali folosesc umezeala prezentă în sistemele de climatizare ca teren de reproducere. Această creștere este accelerată atunci când se adaugă căldură, în care ciupercile și bacteriile pot să colonizeze și, uneori, să se prolifereze pentru a forma concentrații dăunătoare dacă sunt lăsate nesupravegheate.

 

În calitate de Administrator de service și întreținere Ipswich de la Pitkin & Ruddock, Debra Low spune “Întreținerea preventivă planificată minimizează riscul întreruperii afacerii prin evidențierea problemelor iminente înainte de a deveni probleme costisitoare. Acestea contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice și la îmbunătățirea optimizării sistemului pentru o performanță îmbunătățită, precum și pentru a vă asigura că respectați în totalitate obligațiile de reglementare privind gazele F-gaz. Beneficiile companiei pentru utilizatorii finali includ fiabilitate sporită, costuri reduse de funcționare, perioade de repaus mai rapide și o viață potențial mai lungă, plus emisii reduse de carbon."