Fabricantul Keyter alege R-1234ze pentru chillerele sale


chiller


 

Chiller-ul KEYTER KWT8285 L este o maşină polivalentă, care permite controlarea cu precizie a temperaturii unui proces industrial şi recuperarea gazelor de condensare pentru încălzirea apei din alte procese, profitând astfel la maxim şi cu o eficienţă aproape totală de întreaga energia disponibilă.

 

Echipamentul KEYTER WT8285 L instalat de Refrigeración Ruiz de Tomelloso, Ciudad Real.

 

Echipamentul a fost fabricat şi proiectat pentru o fabrică de brânză din Manzanares, care are mai multe unităţi de producţie situate în diverse regiuni ale Spaniei. Chillerul răceşte diversele camere folosite în procesul de producţie al fabricii de brânză: săli de mentenanţă, de lucru, de prelucrare şi zone curate. Uzina dispune, de asemenea, de un uscător în care căldura şi frigul sunt necesare simultan pentru procesul de dezumidificare. Ca urmare, fabrica de brânză profită de căldura gratuită recuperată din condensator, pentru a atinge umiditatea dorită în uscător.

 

Chillerul KEYTER KWT8285 L cerut pentru acest proiect a fost proiectat pentru apă de -6 ºC. Echipamentul este prevăzut cu un sistem de recuperare parţială şi, energia recuperată cu R-1234ze este de 160 kW (35/45 ºC).

 

Mașina cuprinde două circuite independente și două compresoare cu patru trepte Frascold, cu un regulator de putere (CXH91 240 912Y - 475 kW fiecare) și permit gestionarea sarcinilor parțiale pentru a reduce consumul de energie în conformitate cu necesitățile reale ale procesului.

 

Este echipat cu ventilatoare electronice, care permit adaptarea temperaturii de condensare la condiţiile exterioare foarte variabile din această regiune, în funcţie de anotimp. Aceasta permite, de asemenea, reducerea la minim a nivelului sonor în timpul nopţii, când temperaturile sunt mai scăzute.

 

Chillerul KWT8285 foloseşte un schimbător de căldură multitubular special, „cu expansiune uscată”, marca Provides.

Acest schimbător cu expansiune directă permite utilizarea unui expandor electronic, care face sistemul mai stabil, cu un schimbător mai mic, reducând astfel consumul său de energie.

 

 

 

 

 

 

Descrierea utilajului KWT 8285 L cu R-1234ze:

 

  • Compresor cu şurub, de randament mare
  • Ventilatoare axiale EC
  • Recuperarea căldurii
  • Set de rezistenţe electrice în elementele hidraulice, pentru a lucra cu apă de până la -10 ºC
  • Grup hidraulic independent (platou exterior) cu pompă principală + pompă secundară

 

Instalarea utilajului Keyter WT8285L pe acoperiş

 

 

Keyter pe scurt:

 

Cifra de afaceri : 13 milioane euro în 2018

Angajaţi: 130

Data înfiinţării: 2013

Locaţie: Lucena, Córdoba, Spania