Energy Fred Solutions începe un program retrofitare de la R-507 / R-404A la R-448A într-un lanț de supermarketuri în Catalonia


"Suntem foarte mulţumiţi de rezultate. Ne referim la proverbul "nici o veste, o veste bună". Nu au fost raportate incidente și economia de emisii și de costuri fiscale așa cum așteptările privind economisirile de energie sunt în concordanță cu interesele noastre. Această conversie a fost o provocare. Siguranța și folosirea cu ușurință a R-448A a contribuit la realizarea acestui lucru."  Xavier Domènech, Director General Energy Fred Solutions

Energy Energy Fred Solutions este un antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani specializat în furnizarea de soluții integrale în industria comercială și industrială de refrigerare, care se concentrează pe noile tehnologii, inovație și eficiență energetică. Vocația lor este optimizarea instalațiilor de refrigerare, atât în sisteme noi cât și în cele existente, cu o ofertă de întreținere rapidă și de înaltă calitate - aproape 100% din probleme sunt soluționate în aceeași zi. Și, cu acest spirit, compania Energy Fred Solutions a oferit soluția personalizată, cea mai avantajoasă pentru nevoile unei afaceri de familie, care deține mai mult de 100 de magazine în Catalonia. Acest important comerciant păstrează un angajament foarte solid, cu privire la calitatea alimentară și, prin urmare, depune un efort continuu în păstrarea calității lanțului rece prin performanța optimă a sistemului de refrigerare.

 

⇒ OBIECTIVELE PROIECTULUI

Propunerea cea mai potrivită pentru nevoile unui supermarket a fost atinsă datorită direcției tehnice a Friogas cu privire la alegerea agentului frigorific. R-448A, comercializat de Honeywell cu numele de Solstice® N40, a fost selectat în urma unei comparații extinse cu alte alternative la R-507, astfel acesta furnizând cea mai mare reducere a impactului, atât economic (impozitare mai mică și consum redus de energie) cât și de mediu (GWP cu 68% mai mic decât R-507 și CoP mai mare, astfel încât atât emisiile directe și indirecte sunt reduse). R-448A, de asemenea, a permis, în acest caz, o mai bună gestionare a flotei de refrigeranţi pentru service și întreținere. Cu toate că R-450A (Solstice N13) a fost propus pentru acest magazin, deoarece conversia era doar pentru temperatură medie și ar fi existat economii mai mari în ceea ce privește nivelul GWP, costurile inițiale și mai târziu, taxele, într-un final s-a decis să se folosească R-448A pentru a avea un singur refrigerant pentru întreg programul de retrofit, care implică în jur de 60 de magazine cu schimbare nu numai la temperatură medie dar, și scăzută; R-448A a însemnat cel mai mic cost total.

 

IMPLEMENTARE

 

  • Magazinul

Pentru retrofitul de la magazinului din Premià de Dalt (Barcelona, Spania), în februarie 2016, cu o suprafață de 2000 m2 și care inițial folosea R-507, conceptul de instalare a fost înbunătăţit cu vitrine mai eficiente, trecerea de la trei circuite cu compresoare mai mici la numai două mai puternice, precum și utilizarea de condensare plutitoare.

 

  • Instalaţia

 

Echipament

Servicii

MT

7 Camere frigorifice

Carne, pește, delicatese pâine,fructe,legume, camera de deșeuri, altele

2 Vitrine frigorifice

Carne si delicatese

6 Semi vitrine

2xcarne, 2xdelicatese, 2xbrânză

3 Multivitrine

Pește afumat, salate si lactate

LT

1 Camere frigorifice

Zanotti BSB140T294F ce folosește R-404A

Sistemul de refrigerare

Central Copeland

CFA 4MA-22X + 2X4MA-22x

3 compresoare ermetice Copeland

115kW / 2,77kW (LT cameră frigorifică)

Refrigerant

R-448A

Incărcătură

~175 kg

Evaporatoare

Güntner

Panou

Kide

Vitrine

De Rigo

Setări MT

2,1 bari, -14°C

Sistemul de aer condiționat

6 RoofTop-uri Ciatesa

Recuperare entalpica SPACE IPF 90HEE

Putare de răcire

21,7kW

Refrigerant

R-410A

 

REGLEMENTĂRI ŞI PRIME REZULTATE

Supapele de expansiune din cabinetele modulare a trebuit să fie reglate manual: în total, aproximativ 50 de supape au fost aproape de specificațiile R-448A.

Energy Fred Solutions ajustează întotdeauna sistemul la nevoile de răcire: supraîncălzirea a fost ajustată la 4-5ºC și se estimează că prin reducerea diferenței dintre on și off de la 2-3ºC la 1,5ºC, sistemul ar putea fi îmbunătățit în continuare, pentru a permite mai puține fluctuații în sarcină și mai multă stabilitate în temperatura din vitrine.

 

⇒ PAȘII URMĂTORI

Programul de retrofit pentru acest lanț de supermarketuri include în jur de 60 de magazine, mai multe în 2016. Un sistem de monitorizare a energiei a fost instalat în Premia one pentru a se urmări consumul și optimizarea continuă a instalației. Această experiență va avea efect de levier în restul lucrărilor în alte magazine.

 

TESTIMONIAL

"Noi sprijinim companiile precum Energy Fred Solutions, deoarece aceștia se comportă ca niște antreprenori atunci când sunt în căutarea de soluții inovatoare". Christophe Morotte, Director Activitate Climalife

"Ghidul de retrofit şi seminarul tehnic, la fel ca și informațiile și aplicațiile pentru telefoane inteligente cu date tehnice și tabele, au fost foarte utile. Energy Fred, cu cunoștințele și experiența lor, ar putea ajunge rapid familiarizați cu cerințele pentru a optimiza sistemul cu R -448A. " Jesús Gutiérrez, Manager de vânzări Climalife Friogas