După 6 ani de utilizare, Greenway® Neo Heat Pump N s-a ridicat la înălțimea așteptărilor în oranjerie.


Griffiths Air Conditioning folosește lichidul de transfer termic din surse vegetale în aplicațiile sale de pompe de căldură.

Griffiths Air Conditioning and Electrical Contractors, cu sediul în Marea Britanie, este o întreprindere familară specializată în soluții de aer condiționat și pompe de căldură pentru uz casnic și comercial. Este un instalator acreditat MCS de sisteme de pompe de căldură cu sursă de aer și de pompe de căldură cu sursă subterană.

 

Griffiths AC a instalat în 2017 un sistem de pompe de căldură cu sursă de aer Daikin Altherma Monobloc de 8 kW în orangeria de 40 m² a unui proprietar local de terenuri agricole din Northamptonshire, folosind Greenway® Neo N ca lichid de transfer termic.

 


Pompa de căldură este conectată direct la un sistem Polypipe "In-Screed", care cuprinde un colector cu 4 porturi care alimentează o țeavă de încălzire prin pardoseală de 18 mm, fixată cu tăvi de pardoseală. Sistemul constă în țevi așezate în serpentine distanțate de 100 mm pentru a produce o temperatură uniformă și confortabilă a podelei și cea mai scăzută temperatură de curgere posibilă, reducând în același timp pierderile de căldură din clădire.

 

În acest caz, temperatura aerului a variat între 35°C și 45°C. Prin funcționarea unei pompe de căldură cu sursă de aer la cea mai scăzută temperatură posibilă, se asigură o eficiență operațională maximă (SPF).


Proprietarul a dorit să folosească energie regenerabilă pentru a se adapta la mediul local, în apropiere fiind amplasată una dintre cele mai mari ferme eoliene și solare din țară. O unitate de aer condiționat cu pompă de căldură Daikin R-32 a fost, de asemenea, instalată la proprietatea rezidențială de către Griffiths.

  

Griffiths AC continuă să utilizeze lichidele de transfer termic Greenway® Neo N pe bază vegetală, specifice fiecărei aplicații, inclusiv sisteme termice solare, pompe de căldură cu sursă de aer și sol, sisteme monobloc și, de asemenea, pentru încălzirea prin pardoseală.

  

După șase ani, Climalife a efectuat câteva analize pentru a confirma calitatea lichidului de transfer termic din sistem, iar rezultatele sunt prezentate mai jos.

 

 Greenway Neo Heat Pump N analysis

  

"Alegerea de a utiliza gama Greenway® Neo N a fost ușoară și am ales cel mai acceptabil produs ecologic de pe piață, care se potrivește cu politica companiei noastre de a utiliza produse regenerabile ori de câte ori este posibil". concluzionează Ian Griffiths, Partener, Griffiths Air Conditioning