DNI by Matelex


Matelex, specialist în detectarea scurgerilor și gestionarea energetică a instalațiilor termodinamice, s-a alăturat grupului Dehon în octombrie 2017.

 

Matelex comercializează DNI, sistemul inteligent brevetat de detectare a scurgerilor de refrigerant prin metode de măsurare indirectă. Asociat unei interfețe web de telesupraveghere (Sentinelle), acest sistem face posibilă supravegherea în mod constant a instalațiilor (evoluția încărcăturii de refrigerant, scurgeri), datorită măsurătorilor la fiecare 2-3 secunde.
 
Această tehnică oferă nu numai un răspuns pertinent la cerințele europene de reglementare (regulamentul UE F-Gaz nr. 517/2017) care obligă la instalarea unui detector care permite avertizarea operatorului în caz de scurgere pentru instalațiile care conțin peste 500 t echiv. CO2, dar și o soluție în materie de eficiență energetică, datorită supravegherii performanțelor instalațiilor. 
 
De fapt, sistemul DNI nu se oprește la detectarea scurgerilor ci oferă și două module complementare. Modulul de energie pentru a calcula consumul energetic al diferitelor componente și pentru a calcula coeficienții de performanță reali ai instalației, precum și modulul de presiune înaltă flotantă. 
 
Pentru a afla mai multe: www.matelex.fr