Desoxyclean, Dispersant D: combinația perfectă pentru eliminarea impurităților dintr-o rețea secundară


În Marea Britanie, o unitate industrială, care produce 1,5 milioane de pizza pe săptămână, se confruntă cu probleme de performanță a producției de frig legată de lichidul de transfer termic.


pizza

 
GEA Refrigeration UK Ltd, care operează și întreține instalația de refrigerare a producătorului de pizza, a constatat o pierdere de performanță la unul dintre chillere cauzată de coroziune și de particule în lichidul de transfer termic. "A fost esențial să eliminăm complet lichidul de transfer termic contaminat din circuitul secundar, precum și orice impurități, înainte de a putea umple cu lichid de transfer termic nou. Căutam produse de curățare puter-nice, ușor de utilizat, care să îndepărteze reziduurile din sistem" explică Jeff King, manager de service la GEA Refrigeration UK în zona Spalding.

 

 

O provocare îndeplinită în 24 de ore
 
Dave Richards, director de vânzări la Climalife UK, reco-mandă inițial utilizarea Desoxyclean* pentru a îndepărta coroziunea de suprafață, calcarul și nămolul din conduc-te. Avantajul acestui produs este că poate fi utilizat pe toate materialele obișnuite, inclusiv cupru, aluminiu, oțel, oțel inoxidabil, alamă, fier, cauciuc, plastic și ceramică. El recomandă apoi Dispersant D* pentru a elimina toți contaminanții din sistem.

 


După ce lichidul de transfer termic existent a fost drenat din sistem, Desoxyclean este diluat la 100 g/l cu apă și încărcat în sistem. Diluția recomandată este de 50 până la 200 g/l. "Nu am vrut ca Desoxyclean să fie prea agresiv", spune King.
 
Soluția a fost pusă în circulație timp de două ore înainte de a fi îndepărtată. Eficacitatea produsului poate fi văzută în fotografia de mai jos. Inițial incolor, Desoxyclean a ieșit din instalație de culoare gri opac, cu o mulțime de reziduuri.
 
A doua etapă constă în spălarea circuitului cu Dispersant D, un produs esențial și eficient pentru îndepărtarea particulelor de oxizi metalici în suspensie și a nămolului care nu este încrustat. Prima doză de Dispersant D a fost de 50 g/l, apoi s-a efectuat o a doua spălare cu o diluție mai mare a soluției (aproximativ 25-30 g/l). Sistemul a fost apoi spălat de trei ori cu apă curată înainte de a fi încărcat cu noul lichid de transfer termic.

 

"Ambele produse sunt ușor de utilizat, deoarece se amestecă ușor cu apă și sunt ambalate în butoaie de 20 kg pentru o manipulare ușoară", spune domnul King. Nu a durat mult până când ambele substanțe au funcționat în sistem, ceea ce a reprezentat un mare avantaj, deoarece am avut la dispoziție doar 24 de ore pentru a face schimbarea și a instala modificările la conducte."
 
Friogel® Neo, este un produs de referință în industria alimentară, și a fost ales ca înlocuitor al lichidului de transfer termic precedent datorită eficienței sale împotriva înghețului și pentru că pachetul său de inhibitori oferă protecție pe termen lung împotriva coroziunii metalelor din sisteme.
 
Domnul King concluzionează: "Prin efectuarea unei curățări complete a sistemului intern și prin instalarea de noi supape de interconectare între acest sistem și un alt sistem existent, am reușit să eliminăm lichidul de transfer termic foarte contaminat și să îl înlocuim cu un lichid de transfer termic recunoscut și acceptat pe scară largă în industrie."
 
În prezent, se colectează în mod continuu date pentru a măsura performanța sistemului de răcire.

 

DDscrierea chillerului:
Model: 2x Carrier 30GX227-A0190
Capacitate de răcire: 1000 kW at - 4 °C
Cantitatea de Friogel® Neo: 8000 litrii

 

Beneficiile clientului:
• Eficiența îmbunătățită a chillerelor.
• Curățarea completă a evaporatoarelor / condensatoarelor.
• Siguranță datorită unui lichid de transfer termic care conține inhibitori de coroziune.
• Circuitul poate fi acum conectat la alte sistemecare funcționează cu Friogel® Neo.

 

*Citiți întotdeauna fișa tehnică și fișa cu date de securitate înainte de utilizare.