Crok'andises își echipează camera de congelare cu o unitate de condensare Solstice® L40X


În urma unui curs de formare la Camera de Comerț și Artizanat din Puy-de-Dôme, managerul de la Crok'andises a fost informat cu privire la agenții frigorifici cu impact redus asupra mediului și a ales R-455A pentru renovarea camerei sale de congelare.

 

 

Crok'andises este o fabrică artizanală de biscuiți creată în 2018 în Cournon d'Auvergne de Christophe Chevalier, Maestru Meșter Artizan, după vânzarea celor două brutării ale sale din Clermont-Ferrand. Pasionat de meseria sa de cofetar, el se concentrează pe producția de produse în circuit scurt, folosind rețete tradiționale și promovând specialitățile din Auvergne, cum ar fi Fourme d'Ambert, Saint Nectaire, făină de linte verde din Puy, etc.

 

 

 

El cumpără de la producători locali, cum ar fi Les liqueurs de l'Abbaye din Saint Donat, cu care face bezele. Crock'andises oferă, de asemenea, jeleuri de fructe, biscuiți dulci și sărați și ciocolată pentru sărbători. Produsele sunt distribuite în magazinele de delicatese, magazine de brânzeturi, crame și în anumite supermarketuri din regiune.

 

Când au fost achiziționate clădirile din Cournon, prioritatea a fost reorganizarea laboratorului existent și dotarea acestuia cu echipamente noi. Camera frigorifică existentă nu era necesară. Pe măsură ce afacerea a crescut cu succes, nevoile s-au schimbat, iar depozitul frigorific a devenit esențial pentru depozitarea piureului de fructe și conservarea fructelor uscate. Managerul a fost informat despre opțiunile disponibile pentru schimbarea agentului frogorific cu efect de seră ridicat în timpul unei sesiuni de formare la Camera de Comerț și Artizanat din Puy-de-Dôme și a contactat specialistul în refrigerare ADVO pentru a studia proiectul.

 

 

Solstice® L40X  este selectat pentru o instalație durabilă și de lungă durată

 

 

Pentru a reporni camera existentă de 12 m3, aceasta a trebuit să fie reîncărcată cu R-404A și recondiționată. Instalatorul ADVO, specializat în echipamente de panificație și catering, a  recomandat o nouă instalație cu Solstice® L40X (R-455A) în colaborare cu agenția Rolesco din Clermont Ferrand, condusă de Laurent Lelong.

 

Pentru toți actorii, a fost evident să aleagă un agent frigorific cu un GWP foarte scăzut (148) pentru a fi în siguranță în anii următori.

 

Odată ce oferta a fost acceptată de Camera de Comerț, directorul ADVO, Emmanuel Dabert, a selectat echipamentul înpreună cu Rolesco și a optat pentru o unitate de condensare Silensys SILFH2511P-XC de la Tecumseh. Acesta alimentează camera de congelare echipată cu un evaporator cubic cu expansiune directă Kelvion S-KSC-301-3BE-FX28. Pentru a finaliza instalarea, se montează o cutie de control universal și un înregistrator de temperatură Vigitemp.

 

Implementarea a fost ușoară: "Unitatea de condensare este o tehnologie de referință în activitatea noastră" , spune Emmanuel Dabert. "Tehnicienii noștri sunt obișnuiți să instaleze acest tip de sistem și pentru ei nu există nicio diferență față de ceilalți agenți frigorifici de pe piață."

 

Pentru Laurent Lelong, avantajele R-455A sunt evidente:

 

"GWP foarte scăzut, eficiență energetică mai bună, mai puțin riscant decât hidrocarburile și este o soluție durabilă."

 

 

De la stânga la dreapta:

Christophe Chevalier, maestru artizan al Crok'andises,
Emmanuel Dabert, director al ADVO,
Laurent Lelong, director al sucursalei Rolesco din Clermont Ferrand,
Florent Bresson, Key Account Manager la Climalife