CRANE TEMPER: Un lichid de transfer termic potrivit pentru aplicații de congelare profundă


 

Aplicațiile de congelare din industria alimentară trebuie să îndeplinească mai multe obiective: atingerea rapidă a temperaturii dorite, asigurarea durabilității instrumentului de producție, obținerea unui cost total mai bun și maximizarea performanței. Provocarea constă în îndeplinirea acestor criterii, respectând în același timp mediul și reglementările în vigoare.

 

Pentru a veni în sprijinul actorilor din acest sector, Climalife oferă lichidul de transfer termic CRANE Temper®, care combină performanța cu respectul pentru mediu și sănătate. CRANE Temper® este o soluție optimă pentru sistemele de producție care necesită un punct de îngheț scăzut și un lichid de transfer termic eficient, în special pentru congelare sau congelare profundă.

 

CRANE Temper® este un produs de acetat și formiat de potasiu pe bază de apă, gata de utilizare, fără glicol, cu capacitate termică și conductivitate excelente. În plus, vâscozitatea sa mai mică decât cea a produselor pe bază de glicol reduce costurile de investiție și de exploatare a sistemului. Aceste caracteristici îl fac să fie lichid de transfer temic ideal pentru sistemele de refrigerare secundare la temperaturi scăzute.

 

CRANE Temper® îndeplinește toate cerințele de congelare profundă:


      • Performanță excelentă la congelare: ideal pentru aplicații la temperaturi foarte scăzute, este disponibil în 7 diluții cu puncte de congelare cuprinse între -10°C și -60°C.

      • Costuri globale mai bune, facturi mai mici: vâscozitatea sa scăzută înseamnă pompe, schimbătoare de căldură și țevi mai mici pentru aceeași performanță și consum redus de energie.

      • Siguranță: Nepericulos și biodegradabil, CRANE Temper® este clasificat ca fiind nepericulos pentru sănătate și mediu și nu conține amine, nitriți sau fosfați.

Citiți studiul de caz.

pompes temper