Compararea eficienţei ecologice a arhitecturilor supermagazinelor


Articol Honeywell Refrigerants redactat in iulie 2017 de Nacer Achaichia Technology Leader EMEAI / Pavel Wisnik Senior Application Engineer.

Sectorul refrigerării comerciale este monitorizat de politicieni și legislatori din întreaga lume, datorită utilizării refrigeranţilor cu GWP ridicat (potențialul efectului încălzirii globale), cum ar fi R-404A și din cauza ratei ridicate de scurgere.

În Europa, reglementările F-Gas interzic agenţii frigorifici cu GWP ridicat, pe de altă parte, reduc treptat utilizarea HFC-urilor bazate pe echivalentul de CO2.

Agenţii frigorifici cu un nivel scăzut de GWP reprezintă soluţia viitorului. Pentru a face față provocărilor regulamentului F-Gas și de a reduce consumul de energie în sectorul refrigerării comerciale, multe arhitecturi moderne fac obiectul cercetării și dezvoltării.

În prezent, există două soluții care pot fi folosite pentru a ajuta sectorul comercial de a atinge obiectivele regulamentului F-Gas.
Pentru sistemele existente care utilizează R-404A, trecerea la un agent frigorific cu cel mai mic GWP este soluţia cea mai rapidă, economică și ecologică.
Pentru noile sisteme, sunt luate în considerare mai multe arhitecturi. Combinaţia R-744 / HFO sau amestecuri HFO recent dezvoltate oferă avantaje suplimentare în ceea ce privește siguranța și performanţa.      

Eco-eficiența este una dintre cele mai bune baze pentru compararea diferitelor arhitecturi, nu numai în ceea ce privește impactul asupra mediului, dar şi impactul economic.

Pentru a citri restul articoluluiour Compararea eficienţei ecologice a arhitecturilor supermagazinelor faceţi click aici.