Să ne transformăm astăzi și să contribuim la găsirea unor soluții pentru mâine


ExxonMobil, partener de tradiție al Climalife, ne vorbește despre angajamentele sale în materie de sustenabilitate.
 
« „Grupul Esso S.A.F. s-a implicat fără rezerve în decarbonizarea proceselor sale industriale odată cu anunțarea efectuării unor studii cu privire la furnizarea de hidrogen  regenerabil și, respectiv, la captarea și stocarea dioxidului de carbon (CO2) provenit de la rafinăria din Gravenchon.” Charles Amyot, Președinte și Director General al Esso S.A.F.

 

Strategia ExxonMobil (ESSO S.A.F. în Franța) în ceea ce privește clima are la bază patru piloni:

 

 

 

    • Micşorarea emisiilor aferente operațiunilor sale printr-o transformare a proceselor industriale care vizează îmbunătățirea fiabilității operațiunilor, reducerea emisiilor și eficiența energetică.


 

    • Propunerea unor produse care să le permită utilizatorilor să își reducă emisiile cu ajutorul unor carburanți lichizi cu emisii scăzute de carbon (biocarburanți de ultimă generație, combustibil durabil pentru aeronave) sau care să le poată reduce consumurile (carburanți Esso Synergy și Mobil 1TM).

 

 

    • emissions SO2Implementarea unor soluții tehnologice cu emisii scăzute de carbon utilizând tehnologiile și know-how-ul grupului ExxonMobil (alimentare din surse biologice, utilizarea hidrogenului cu emisii scăzute de carbon, captarea și stocarea carbonului).


 

    • Implicarea în dezbaterea privind politicile climatice și energetice în ideea de a evidenția soluții pentru tranziția energetică (contribuție la Strategia Franceză pentru Energie și Climă, neutralitate tehnologică, susținerea autorităților publice).

 

 

 

 


 

 

SOLUȚIILE GRUPULUI EXXONMOBIL PRIVIND EMISIILE REDUSE DE CARBON
PUNCTE FORTE ȘI OPORTUNITĂȚI

 

Solutions bas carbone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, ExxonMobil explorează noi căi de realizare a economiei circulare:

 

 

În colaborare cu Plastic Energy, ExxonMobil tocmai a încheiat o etapă importantă odată cu decizia finală de investiție pentru o unitate de reciclare în apropierea complexului său petrochimic de la Gravenchon.

 

Plastic Energy a demarat lucrările de construcții pentru această uzină care ar urma să recicleze o cantitate importantă de deșeuri de plastic începând din 2023.

 

Proiectul de reciclare Plastic Energy din PortJérôme-sur-Seine va permite transformarea deșeurilor de plastic în materii prime, fabricarea de polimeri circulari certificați, îndeplinind astfel așteptările societății în ceea ce privește angajamentul pentru o economie mai circulară.

 

Aceasta va fi una dintre cele mai importante uzine din Europa, cu o capacitate inițială de procesare de 25 000 tone de deșeuri din plastic pe an, având un potențial de creștere a capacității, în viitorul apropiat, până la 33 000 tone.

  

Pentru clienții din industria frigorifică, ExxonMobil își propune să ofere în continuare lubrifianți performanți, special dezvoltați pentru compresoarele care utilizează refrigeranți cu potențial redus de încălzire globală (GWP), precume Mobil SHC Gargoyle 32 și Mobil EAL Arctic 170, care au completat recent gama de poliolester sintetic.

 

 

Pentru a afla mai multe: Advancing climate solutions progress report (exxonmobil.com)